Blackberry Z10 IP ve DNS Ayarları

teknik destek

Blackberry Z10 IP ve DNS Ayarları Blackberry Z10 ip ve dns vermek için; Ayarlar / Ağ Bağlantıları / Wi-Fi kısmına geldikten sonra ekranın altındaki “Kaydedilen” kısmına dokunuyoruz. Karşımıza bağlandığımız wi-fi ağlarının listesi açılır. Manuel ip ve dns vereceğimiz ağ isminin üzerine dokunuyoruz.

-Açılan ekranda “IP’yi Otomatik Al” seçeneğini kapatıyoruz. Bu seçeneği kapattımız zaman alt tarafta sırasıyla

  • IP adresi:
  • Alt Ağ Maskesi:
  • Birincil DNS:
  • İkincil DNS:
  • Varsayılan Ağ Geçidi:

kısımlarını doldurup ekranın altındaki “Kaydet” kısmına dokunuyoruz.

Blackberry Z10 IP ve DNS Ayarları

 

“IP” Internet Protokolü anlamına gelir, bu nedenle bir IP adresi bir Internet Protokolü adresidir. Bu ne anlama geliyor? İnternet Protokolü, İnternet faaliyetini yönlendiren ve İnternet’te çeşitli eylemlerin tamamlanmasını kolaylaştıran bir dizi kuraldır. Bu nedenle, bir Internet Protokolü adresi, hem başlatma aygıtlarını hem de çeşitli İnternet hedeflerini tanımlayarak çevrimiçi iletişimi yöneten sistematik olarak düzenlenmiş birbirine bağlı ızgaranın bir parçasıdır ve böylece iki yönlü iletişim mümkün hale gelir.

Bir IPv4 adresi , her biri bir ile üç basamak içeren dört sayıdan oluşur; her sayı veya basamak kümesini birbirinden ayıran tek bir nokta (.) Bulunur. Dört numaranın her biri 0 ile 255 arasında değişebilir. İşte bir IP adresinin nasıl görünebileceğine dair bir örnek: 78.125.0.209. Dört sayıdan oluşan bu zararsız görünümlü grup, İnternet bağlantılarımız üzerinden veri göndermek ve almak için size güç katan, mesajlarımın yanı sıra talep ettiğimiz veriler ve veri taleplerimizin doğru olmasını sağlayacak anahtardır İnternet hedefleri. Bu sayısal protokol olmadan, World Wide Web üzerinden veri göndermek ve almak imkansız olur.

Bir IPv6 adresi sekiz dört onaltılık basamak grubundan oluşur. Bir grup dört sıfırdan oluşuyorsa, sıfırların yerini almak için iki nokta üst üste kullanılarak kısaltma gösterimi yapılabilir.

Dinamik veya Statik

IP adresleri statik veya dinamik olabilir. Statik IP adresleri asla değişmez. Sürekli bir İnternet adresi gibi hizmet verirler ve uzaktaki bilgisayarların sizinle iletişim kurmaları için basit ve güvenilir bir yol sağlarlar. Statik IP adresleri, bir bilgisayarın bulunduğu kıta, ülke, bölge ve şehir gibi bilgileri gösterir; o belirli bilgisayara hizmet veren ISS (Internet Servis Sağlayıcı); ve ülkenin kesin enlem ve boylam yanı sıra bilgisayarın yerel ayarı gibi teknik bilgiler. Pek çok web sitesi, ziyaretçilerine ücretsiz olarak IP adresi arama hizmetleri sunmaktadır. Kendi IP adresinizden merak ediyorsanız, bu web sitelerini bir Google araması yaparak bulabilirsiniz.

teknik destek

Hakkında Fatih ATEŞ

İster iPhone'undaki, ister Android cihazındaki veya Windows'taki ayarlar arasında geziniyor olsun, Fatih her zaman teknolojiye düşkün olmuştur. Teknolojiye, Windows'a ve güç düğmesi olan her şeye tutkuyla bağlı olarak, zamanının çoğunu yeni beceriler geliştirmek ve teknoloji dünyası hakkında daha fazla şey öğrenmek için harcadı. Öğrendiklerini de sizlerle paylaşıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.