DNS PROBE FINISHED NO INTERNET Hatası Çözümü

teknik destek

DNS PROBE FINISHED NO INTERNET Bilgisayarda Chrome İnternet Explorer Firefox Tarayıcıda Dns Probe Finished No internet hatası alıyorsanız çözüm için aşağıdaki problem çözümü uygulayın.

Öncelikle bilgisayarınızdan Başlat butonunu tıklayarak açılan Program ve Dosyaları Ara yerine CMD yazınız.

Dns Probe Finished No internet Hatası, Dns Probe Finished, No Internet, Dns Probe Finished No internet Çözüm, DNS PROBE FINISHED NO INTERNET Çözüm, Dns Probe Finished No internet Windows 10, Dns Probe Finished No internet Windows 7,

 

Ekrana CMD yada Komut İstemi diye bir uygulama gelecek. Sağ tıklayarak Yönetici olarak Çalıştır ı tıklayın.

DNS PROBE FINISHED NO INTERNET Hatası Çözümü

dns-probe-finished-no-internet-hatasi-cozumu-02

 

Şimdi çıkan program ekranına netsh winsock reset yazarak Enter‘a basın. Ekrana satırlar sıfırlandı şeklinde bir yazı gelecek.

dns-probe-finished-no-internet-hatasi-cozumu-03

 

Bu yazı geldikten sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın.

dns-probe-finished-no-internet-hatasi-cozumu-04

 

Sorununuz düzelmiş olarak. Olur da düzelmezse Bilgisayarınıza DNS tanımlayın. Yinede mi düzelmedi. Modemiz arızalı değiştirin.

 

DNS PROBE FINISHED NO INTERNET, DNS Nedir, Bilgisayar Destek, internet Destek,

DNS nedir? DNS,Domain Name System’in kısaltılmış şeklidir. Türkçe karşılığı ise Alan İsimlendirme Sistemi olarak bilinir. DNS, 256 karaktere kadar büyüyebilen host isimlerini IP’ye çevirmek için kullanılan bir sistemdir. Host ismi,tümüyle tanımlanmış isim (full qualified name) olarak da bilinir ve hem bilgisayarın ismini hem de bilgisayarın bulunduğu Internet domainini gösterir. Örneğin fatih.yaparimben.com ismi. Bu isimde “yaparimben.com” ifadesi internet domainini, “murat” ifadesi ise bu domaindeki tek bir makineyi belirtir. DNS , verilen bir makina adının IP adresini çözerek makinaların Internet üzerinde host isimleri ile haberleşmelerine olanak tanır.

DNS, kolay anlaşılabilir ve kullanılabilir makine ve alan isimleri ile makine IP adresleri arasında çif taraflı dönüşümü sağlar. IP adreslerinin gündelik hayatta kullanımı ve hatırlanması pek pratik olmadığı için domain isimlendirme sistemi kullanılır. Ana amacı, ağ uzerinden gelen alan adı veya IPnumarası ile ilgili sorgulamalara yanıt vermektir. Bu amaç için cok yaygın olarak “Berkeley Internet Name Domain (BIND)” yazılımı kullanılmaktadır. Siz bir siteye erişmek istediğinizde, DNS sayesinde hangi site nerde , hangi IP hangi bilğisayara ait olduğu belirlenir, ve istediğiniz yere erişirsiniz.

984 yılına kadar DNS diye bir şey yoktu. O yıla kadar isim-IP çözümlemesi HOSTS adında bir metin dosyası ile yapılmaktaydı. Internetteki bilgisayarların isimleri ve IP adresleri bu dosyaya elle kaydediliyordu. Internetteki bilgisayarların herbirinde bu dosyanın bir kopyası bulunmaktaydı. Bir bilgisayar bir başka bilgisayara ulaşmak istediğinde bu dosyayı inceliyor,eğer dosyada o bilgisayarın kaydı bulunuyorsa IP adresini alıyor ve iletişime geçiyordu.

teknik destek

Hakkında Fatih ATEŞ

İster iPhone'undaki, ister Android cihazındaki veya Windows'taki ayarlar arasında geziniyor olsun, Fatih her zaman teknolojiye düşkün olmuştur. Teknolojiye, Windows'a ve güç düğmesi olan her şeye tutkuyla bağlı olarak, zamanının çoğunu yeni beceriler geliştirmek ve teknoloji dünyası hakkında daha fazla şey öğrenmek için harcadı. Öğrendiklerini de sizlerle paylaşıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.