Orta Doğunun En Güçlü 10 Askeri Gücü – 1. Türkiye

teknik destek

Bizim işimi aslında teknoloji. Ama Ülkemizle alakalı güzel bir şey duyduğumuzda dayanamayıp yazmak geliyor insanın içinden. 🙂 Forbes Orta Doğunun En Güçlü 10 Askeri Gücü Sıralamasında Türkiye 1. Sırada. En iyi askeri güce sahip ülkeler olmak güvende olmaktır. 79 Milyon Askeriz.

Bir ülkenin askeri güçlerinin yeteneklerini değerlendiren tek kriter para değil. Acil durumda çağrılabilecek askerler, denizciler ve pilotların sayısı gibi silahların ve eğitimlerin niteliği ve miktarı da önemli unsurlardır. Global Firepower (GFP) endeksi , cephaneliğindeki silah çeşitliliği, mevcut insan gücü miktarı ve yerel savunma sanayisinin yetenekleri gibi en etkili savaş kuvvetlerinin sıralamalarını ortaya koymak gibi 50’den fazla faktörü barındırıyor.

Orta Doğunun En Güçlü 10 Askeri Gücü

Tersine sıralamada ilk 10’a giren Ülkeler.

Aşağıdaki bilgiler Forbes Web sitesinden alınmıştır.

10) Birleşik Arap Emirlikleri

Aktif personel: 63.000

2017 bütçe: bilinmiyor

GFP skoru 0.9087 olan BAE, Bahreyn, Kuveyt, Umman ve Katar da dahil olmak üzere Körfez İşbirliği Konseyi (GCC) komşularının çoğunun çok üstünde yer alıyor. IISS, ülkenin güçlerini “GCC ülkelerinin tartışmasız en iyi eğitilmiş ve en yetenekli” olması gerektiğini düşünüyor. Son yıllarda Afganistan, Libya ve Yemen’de değerli ön cephe deneyimleri kazanmışlar ve ülkenin özel kuvvetlerinden biri, Temmuz 2015’te Yemen liman kenti Aden’i yakalamak için birçok gözlemciyi amfibi saldırıdan etkiledi. Ancak BAE silahlı kuvvetlerinde nispeten küçük kaldı , 63.000 faal servis elemanı ile.

9) Irak

Aktif personel: 64.000

2017 bütçesi: 193 milyar dolar

Suudi Arabistan’ın harcama düzeyinin çok ilerisinde olsa da, Irak, bölgedeki herhangi bir ülkenin en tanınmış ikinci bütçesine sahip. Ülkenin silahlı kuvvetleri, son yıllarda İslam Devleti militanlarıyla savaşlarda, Ekim 2017’de Musul kentini tekrar ele geçirmek ve onlardan beri ülkenin diğer bölgelerinden atmak suretiyle önemli kazançlar elde etti. Bu görevi, ABD ve diğer Batılı güçlerin yardımlarıyla İran’ın Al Kudüs tugayından askeri tavsiyede bulunarak yardım ettiler. Sorular, özellikle Şii egemen Halk Seferberlik Birlikleri (Al Hashd al Shaabi) ve Kürt güçlerin rolü olmak üzere, Irak’taki silahlı kuvvetlerin çatışma sonrası uzun vadeli şekli ile ilgili. GFP endeksi altında, Irak’ın askeri payı 0.8961.

8) Fas

Aktif personel: 195.000

2017 bütçesi: 3.5 milyar dolar

Fas, bölgede 175.000 ordu personeliyle, hava kuvvetlerinde 13.000, donanmada 7.800 olmak üzere beşinci büyük silahlı kuvvete sahiptir. Bununla birlikte, 2017’de sadece 3.5 milyar dolarla en düşük bütçelerden birine sahip. Buna rağmen, GFP skoru 0.8702 kazanıyor. Ülkenin güçleri, mahallede siyasi istikrarsızlığın, özellikle de güneydeki Batı Sahrası’nın tartışmalı toprakları ve Yemen’de savaşa devam eden Suudi liderliğindeki koalisyonun bir parçası da dahil olmak üzere daha sınırlı bir deneyim sonucu, faydalı bir deneyim kazandı. . Suudi Arabistan’ın desteğiyle önümüzdeki yıllarda askeri güçlere daha fazla yatırım yapılması bekleniyor.

7) Suriye

Aktif personel: 142.500

2017 bütçe: bilinmiyor

Altı yılı aşkın süredir mücadele Suriye askeri makinesini ağır biçimde hasar gördü, aynı zamanda savaş sertleşti. IISS, ordunun halihazırda 105.000 kişilik üyeliğine sahip olduğunu ancak personel sayısının yetersiz olduğunu ve çoğu kişinin kaçınmak için elinden gelenin en iyisini yapacağı zorunlu askerlikle mücadele çabalarını artırdığını söyledi. Geleneksel güçlerin yanında savaşan Müttefik milisler, Beşir Esad’ın rejiminin devrilmesini önlemede önemli bir rol oynadılar. GFP endeksi Suriye silahlı kuvvetlerine 0,7603 puanı verdi.

6) Cezayir

Aktif personel: 130.000

2017 bütçesi: 100 milyar dolar

Kuzey Afrika’daki en iyi donanımlı kuvvetlerle birlikte – bunun birçoğu Rusya’dan ve Çin’den kaynaklı – Cezayir’in askeri gücü GFP endeksinde 0.4366’lık bir skora sahip. Ülke uzun yıllar boyunca yerli İslamcı aşırılıkçılarla savaşmak zorunda kalmış ve Libya ve Mali’yi de içeren komşularla sorunlu sınır bölgeleriyle karşı karşıya kalmış ve Batılı Sahra bağımsızlık hareketi Polisario Cephesini destekleme konusunda rol oynamayı kabul etmemiştir.

5) Suudi Arabistan

Aktif personel: 227.000

2017 bütçesi: 76.7 milyar dolar

Bölgesel dev, en azından diğer rakiplerinden daha kolay bir şekilde çıkabilen askeri bütçesi açısından, Suudi Arabistan’ın 0.4302’lik GFP skoru, bölgede genel olarak beşinci sırada. Her yıl Riyad tarafından harcanan para büyüklüğü, ülkenin İsrail dışında bölgede en iyi donanımlı silahlı kuvvete sahip olduğu anlamına geliyor. Son üç yıldır Yemen iç savaşına girmesi, kuvvetlerine ön cephe deneyimi kazandırdı, ancak orada bulunan Huti muhaliflerini yenemediği için Suudi ordusunun gerçekten bir savaş gücü ne kadar etkili olduğu konusunda sorular ortaya çıktı. orta doğunun en güçlü 10 askeri gücü,

4) İran

Aktif personel: 523.000

2017 bütçesi: 16 milyar dolar

İran, bölgedeki diğer herhangi bir ülkede silahlı kuvvetler altındadır; orduda 350.000, donanmada 18.000, hava kuvvetlerinde 30.000 ve İslam Devrim Muhafızları A.Ş. (IRGC) de 125.000 kişi daha görev yapıyor. Yıllarca yaptırımlar, birçok silah sistemini yurtdışından temin edemediği ve önemli bir ev yetiştirme savunma sanayii doğaçlamasını ve geliştirmesini zorunlu kıldığı anlamına gelmektedir. Silahlı kuvvetleri aynı zamanda asimetrik savaşta da güçlü olarak görülüyor. İran güçleri, özellikle IRGC’nin elit Al Kuds birliği hem Suriye hem Irak’taki savaşta kilit rol oynamış ve Tahran da Yemen’deki Huti asilerine destek vermiştir. İran’ın GFP skoru 0,3933’ü, komşularının herhangi birinden önde koyuyor.

3) İsrail

Aktif personel: 176.500

2017 bütçesi: 18.5 milyar dolar

İsrail, savaşmak için çok sayıda düşman komşuyla birlikte, silahlı kuvvetlerinin savaşta yüzleşmek zorunda kaldıkları şeylerden açıkça üstün olmasını sağlamak için her zaman hissetti. İsrail Savunma Gücü, IISS’e göre bölgedeki en iyi donanıma sahip, en iyi eğitilmiş ve en yetenekli askerlerdir, en azından ABD’nin kitlesel desteğiyle devam etmiştir. Bununla birlikte, ülkenin GFP endeksi 0,3476 puanı hala bölgedeki diğer iki puanı geride bıraktı. orta doğunun en güçlü 10 askeri gücü,

2) Mısır

Aktif personel: 438.500

2017 bütçesi: 2.7 milyar dolar

Şu anda ülkenin sorumlusu olan eski general ile – Abdel el Sisi – Mısır ordusunun iç siyasi alanda güçlü bir konumda olması şaşırtıcı değil. Savunma güçleri şu anda yeni savaş uçakları, saldırı helikopterleri ve yerden havaya füzeler satılmakta olan bir ekipman sarkarlaştırma programının tam ortasındadır. Ancak ülke ayaklanmayan terörist grupların meydan okuyan sorunlarla başa çıkmak için uğraşmaktadır. Kuzey Sina Yarımadası’nda son birkaç yıldır. GFP skoru 0.2676 olan Mısır, İtalya ve Pakistan’dan önce bölgede en güçlü ikinci silahlı kuvvete ve dünyanın en çok onuncu sırada sahip bulunuyor.  orta doğunun en güçlü 10 askeri gücü,

1) Türkiye

Aktif personel: 355.800

2017 bütçesi: 80 milyar dolar

GFP, 0.2491 puanla MENA bölgesindeki (Orta Doğu ve Kuzey Afrika Bölgesi olarak tanımlayabiliriz) en güçlü ülke olarak gören Türk Silahlı Kuvvetleri, Temmuz 2016’da başarısız bir darbeyi takiben birçok subayı hizmetlerden arındırdı ve çılgınca bir kaç karşılaştı. O zamandan beri ülke her zamankinden daha fazla güçlü  oldu. Ocak 2018’de başlatılan Afrin kampanyasında sonuçlanan komşu Suriye’deki savaşa daha fazla karıştı. Ülke, Katar ve Somali ile her iki ülkede birliklere dayanan önemli denizaşırı askeri ilişkilere de sahip. Türkiye Sadece MENA bölgesindeki en güçlü askeri güç olarak değil, aynı zamanda Almanya’nın hemen öncesinde ve Japonya’nın bir gerisinde sekizinci sırada yer alıyor.

Ayrıca Bakınız: Telefonunuzun Bataryasını Öldüren Uygulamalar Top5

Orta Doğunun En Güçlü 10 Askeri Gücü yazıda yer alan bilgileri gerçekten beğendiyseniz lütfen başkalarıyla paylaşmak için biraz zaman ayırın. Yorumlar kutusunu kullanarak görüş ve önerilerinizi bizimle paylaşın. Yine de bu yazıyı okuduğunuz için teşekkürler!
teknik destek

Hakkında Fatih ATEŞ

İster iPhone'undaki, ister Android cihazındaki veya Windows'taki ayarlar arasında geziniyor olsun, Fatih her zaman teknolojiye düşkün olmuştur. Teknolojiye, Windows'a ve güç düğmesi olan her şeye tutkuyla bağlı olarak, zamanının çoğunu yeni beceriler geliştirmek ve teknoloji dünyası hakkında daha fazla şey öğrenmek için harcadı. Öğrendiklerini de sizlerle paylaşıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.