Virüs Çeşitleri ve Bu Virüslerin Bilgisayarlara Etkileri

teknik destek

Virüs Çeşitleri ve Bu Virüslerin Bilgisayarlara Etkileri. Virüs çeşitleri oldukça fazladır. Sayacağım çeşitler virüslerden sadece birkaçıdır. Şimdi gelin bu virüsleri inceleyelim. Makro Virüsler, Polymorphic Virüsler, Stealth Virüsleri, Dosya Virüsleri, Virüs Çeşitleri,

Makro Virüsler: Bilgisayarda pek sık rastladığımız virüs çeşididir.Bu virüslerden kimisi zararlı , kimisi de kelime işlemci dökümanları şablona dönüştürür.Bu da pek hoşumuza gitmez.Bu şekil bilgilere zarar vermez ancak üretkenliği azalttığı için zararlı sayılır. Bu virüslerin çoğu virüslü dökümanın, e posta yoluyla ofis ağı ya da internet aracılığıyla yayılır. Virüs Çeşitleri,

Virüs Çeşitleri ve Bu Virüslerin Bilgisayarlara Etkileri

Polymorphic Virüsler: Her bulaşmada kendini değiştirmektedir.Virüs programları bu virüsü önleyebilmek için tahmin yürütme yoluna dayalı teknolojiler kullanıyorlar. Yani tehlikeli sayılabilecek virüslerdendir.

Boot Sektör Virüsleri: Çok yaygın bir virüs olmasına rağmen engellenmesi de bir o kadar kolaydır. Bu virüs disketin sürücüde bırakılması yoluyla bulaşır. Bilgisayar açıldığında sistemden virüs bilgisayara yayılır. Bu yüzden bilgisayarı açarken sürücüde disket olmadığından emin olmamız gerekiyor.

Stealth Virüsleri: Casus virüsü de denir. Kendini antivirüs programalrından korumak adına yeterli donanıma sahiptir.Çoğunlukla DOS’ u etkilerler.

Dosya Virüsleri: Bunlar silinebilir dosyaları genelde (EXE ve COM) uzantılı dosyaları etkiler.Dosya silindiği anda devreye girer.

Bilgisayarımızı virüsten korumak için öncelikle sağlam ve güvenilir bir virüs programımız olmalı , taktığımız diskete ve yaptığımız disket alışverişlerine dikkat etmeliyiz.Hiç bir antivirüs programı virüsleri yüzde yüz temizlemez.Antivirüs programımızın etkili olabilmesi için güncellemeleri unutmamalıyız.

Malware Nedir?

Malware kötü amaçlı yazılımlara verilen genel bir addır. İngilizce Malicious software (kötü amaçlı yazılım) ifadesinin kısaltmasıdır. Kötü amaçlı yazılımlar bilgilerinizi çalan, parola, kullanıcı adı gibi size özel verileri ele geçirmeyi hedefleyen, bilgisayarınızın çökmesi için uğraşan, bilgisayarınızı yavaşlatan, bilgisayarınızı başkalarının kontrolüne açan uygulamalardır.

Malware grubuna virüs, trojan (truva atı), Backdoor(arka kapı), Worm (solucan), Adware (reklam yazılımı) gibi kötü amaçlı programlar girer. Malware, kötü amaçlı programlar son derece tehlikelidir. Bazı kullanıcılar bilgisayarımda önemli bir bilgi yok malware bulaşsa da sorun olmaz diye düşünerek çok büyük bir hata yapmaktadırlar.

teknik destek

Hakkında Fatih ATEŞ

İster iPhone'undaki, ister Android cihazındaki veya Windows'taki ayarlar arasında geziniyor olsun, Fatih her zaman teknolojiye düşkün olmuştur. Teknolojiye, Windows'a ve güç düğmesi olan her şeye tutkuyla bağlı olarak, zamanının çoğunu yeni beceriler geliştirmek ve teknoloji dünyası hakkında daha fazla şey öğrenmek için harcadı. Öğrendiklerini de sizlerle paylaşıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.