Android Ücretsiz QuickOffice Nedir

teknik destek

Android Ücretsiz QuickOffice Nedir makalemizde Android için QuickOffice hakkında sorulan sorulara yanıt olmaya çalışacağım.

Quickoffice, indirebileceğiniz en kullanışlı mobil ofis uygulamasıydı. İşler değişti ve Google bunu desteklemeyi bıraktı. Quickoffice, 1997’de başladı ve yıllar içinde birkaç kez satın alındı ve satıldı. Sonunda, 2012’de Google’a geçildi. Quickoffice, Palm OS, HP webOS, Symbian, Blackberry, Android, iOS ve hemen hemen her mobil cihaz için Microsoft Office ve Excel uyumluluğu sağladı.

Bugünlerde Google Drive‘ın mobil sürümü, Quickoffice’i gereksiz kılan Office uyumluluğu ve düzenleme özellikleri sunuyor. Ürün henüz gitmedi. Sadece desteklenmiyor ve herhangi bir güncelleme almayacak.

Android Ücretsiz QuickOffice Tarihi

Google, Quickoffice’i Haziran 2012’de satın aldı. Quickoffice, Android, iOS ve diğer mobil platformlarda çalışan bir dizi uygulama yaptı. Google daha sonra bu özellikleri yavaş yavaş Google Drive’a dahil etti.

Bu, başka bir Google satın alma işlemi olan Picnik’e benziyordu. Hizmetler, neredeyse tamamen aşamalı olarak kaldırılmadan ve Google+ ‘da katlanmadan önce yaklaşık iki yıl boyunca devam etti.

Google’ın, Google tekliflerine çok benzer bir şeyi neden satın alması gerekiyor? Quickoffice, mobil kullanıcıların Microsoft Office ve PDF dosyalarını açmasına, okumasına ve düzenlemesine izin verdi. Google Dokümanlar ile zaten uyumluydu ve Dropbox, SugarSync ve Evernote gibi hizmetlerle senkronize edilebiliyordu. Google’ın Google Dokümanlar / Google Drive’la çok benzer bir aracı olduğu için, neden bu ürünü satın almaları gerekiyor?

Google için Apple App Store’da bir uygulamaya sahip olmak oldukça kullanışlı oldu. O zaman, Google’ın Apple App Store’da bir Google Drive‘ı (Google Dokümanlar) uygulaması yoktu ve Google, Apple’ın telefondaki rekabeti ile gittikçe artan bir şekilde düşmanca büyüdüğü için birtakım şüpheli koşullar altında başka uygulamalara izin verilmediğini öğrenmişti.

Bu durumda, gerçekten satın aldıkları şey çalışanlar. Quickoffice, Microsoft formatlı belgelerle nasıl çalışılacağını bilen ve bunları diğer biçimlere çeviren geliştiricilerle doluydu. Ayrıca çeşitli mobil platformlarda nasıl yapılacağını da biliyorlar.

Bu yazıdan itibaren, Quickoffice hala mevcuttur, ancak şu uyarıyı içerir:

Quickoffice uygulaması artık desteklenmiyor, ancak endişelenmeyin: Tüm favori özellikleriniz – ve yeni bir grup – artık Google Dokümanlar Uygulamalarında kullanılabilir:

https://play.google.com/store/apps/collection/promotion_3000684_new_google_docs

teknik destek

Hakkında Fatih ATEŞ

İster iPhone'undaki, ister Android cihazındaki veya Windows'taki ayarlar arasında geziniyor olsun, Fatih her zaman teknolojiye düşkün olmuştur. Teknolojiye, Windows'a ve güç düğmesi olan her şeye tutkuyla bağlı olarak, zamanının çoğunu yeni beceriler geliştirmek ve teknoloji dünyası hakkında daha fazla şey öğrenmek için harcadı. Öğrendiklerini de sizlerle paylaşıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.