Rootsuz Android Telefonu Hızlandırma

teknik destek

Telefonu hızlandırmak için root kullanılır. İşe de yarar aslında. Bu makalede Rootsuz Android Telefonu Hızlandırma hakkında bililer vereceğiz.

Eğer yavaş bir Android ile mücadele ediyorsanız, o zaman doğru yerdesiniz. Artık Android cihazınızı root olmadan hızlandırabilirsiniz. Android cihazını root olmadan nasıl hızlandıracağınızı öğrenmek için makalenin sonuna kadar okuyun.

Bugün Android kullanan milyarlarca insan var. Birçok cihaz, Android cihazını yavaşlatmakla ilgili endişe duyuyor. Bu sorunu çözebilmek için buradayız, düşük bellek, RAM ve virüsler ve daha birçok diğer faktörler gibi herhangi bir diğer sorun nedeniyle olabileceği gibi android hızının yavaşlaması için sorumlu olabilecek birden fazla faktör olabilir. Şimdi bu yazıda tartıştığımız yöntemlerle, rootsuz android telefonu hızlandırma yollarını öğreneceksiniz.

Rootsuz Android Telefonu Hızlandırma

Burada tartışacağımız yöntemler rootlu olmayan akıllı telefonlar içindir. Bu yöntemler, akıllı telefonlarını rootlamak istemeyenler için de geçerlidir.

Root Hakkında bilginize yoksa kısa bilgi edinmek için yazdığımız bu makaleyi okuyabilirsiniz.

1. Dahili Depolama Alanınızı Yönetin

Telefon hızlandırma root: Bir Android’deki en önemli şey dahili depolama alanıdır. Bir Android, içindeki tüm uygulamaları depolamak için kullandığı fiziksel hafızadır. Bu yüzden mükemmel dahili depolama kapasitesine sahip bir Android seçmek her zaman daha iyidir ve ikinci şey dahili depolama alanınızı mükemmel bir şekilde yönetmektir.

2. Bloatware’i Kaldırın

Eğer 2 GB’nin üzerinde RAM’iniz varsa, bloatware hakkında endişelenmenize gerek yok. Ancak, 2 GB’den daha az RAM’iniz varsa, bloatware’i kaldırmanız gerekir. Akıllı telefonunuzun verimliliği üzerinde bazı olumlu etkiler gösterecektir. Bu nedenle kullanmadığınız bloatware’leri kaldırdığınızdan emin olun.

3. Uygulamaları ve Sistem Önbelleğini Temizleyin

Android cihazı, telefonunuzun dahili depolama alanındaki geçici dosyaları ve önbelleğe depolar. Bu depolama alanı standart limiti aşarsa, telefonunuzun performansını tamamen bozabilir. Cihazınızda ki uygulamaların performansını artırmak için depolanmış uygulama ön belleğini temizlemeniz gerekir.

4. Sadece Çok Gerekli Olan Uygulamaları Kurun

Android işletim sisteminde uygulama yüklemek çok kolaydır. Ancak, her bir uygulamayı yüklememiz gerektiği anlamına gelmez. Bu uygulamalar çok fazla alan ve RAM tüketir. Uygulamalar ayrıca pil ömrünü boşaltmada önemli bir rol oynar. Bu nedenle, çok gerekli uygulamaları akıllı telefonunuza yüklediğinizden emin olun.

5. Kullanmadığınız Uygulamaları Kaldırın

Önceki yöntemde de belirttiğimiz gibi, uygulamaların yüklenmesi Android’de çok kolaydır. Bu yüzden harika görünen uygulamaları yüklemeye eğilimliyiz. Bu uygulamalar cihazınızın zamanla yavaşlamasını sağlar. Bu nedenle, nadiren kullandığınız herhangi bir uygulamayı yüklediyseniz, bunu kaldırdığınızdan emin olun. Kullanmadığınız 5-6 uygulamaları yükledikten sonra hızda gözle görülür bir artış görebilirsiniz.

Telefon Hızlandırma Root

6. Gereksiz Widget’ları Kaldırın

Birçoğunuz Android cihazınızda widget’ları kullanmayı seviyorsunu. Ancak, widget’larınızın Android hızınızı yavaşlatmanın nedeni olabileceği gerçeğine saklanmış olabilirsiniz. Bu widget’lar, Android’inizde çoklu görevlerden sorumlu olan Rasgele Erişim Belleği alanını işgal ettiğinden, kullanılmayan tüm widget’ları kaldırmak daha iyi bir tercih olacaktır.

7. Canlı Duvar Kağıtları Kullanmayın

Eh, Android’de canlı duvar kağıtları aynı zamanda etkileyici ve ferahlatıcı görünüyor. Ancak canlı duvar kağıtları, akıllı telefonunuzdaki diğer yüklü uygulamalara kıyasla daha fazla RAM tüketir. Ayrıca, Android canlı duvar kağıtları da pilinizi daha hızlı tüketir. Dolayısıyla, Android’inizin performansını artırmak istiyorsanız, canlı duvar kağıtlarından kaçındığınızdan emin olun.

8. Pencere Animasyon ve Geçiş Ölçekleri

Her Android cihazının kendi niteliklerine bağlı olarak kendi animasyon ölçekleri vardır. Bu animasyonlar, hem bataryaya hem de çalışanlara yüklendiklerinden, Android performansınızda birçok etkiye sahiptir. Bu yüzden daha iyi seçim onları mümkün olduğunca azaltmaktır. Bunu yapmak için,  Ayarlar -> Geliştirici Seçenekleri -> Pencere Geçiş Ölçeği -> 0.0’a gidin. Aynısını animasyon ölçeği ile yapın.

9. Android Firmware Güncelleme

Yeni bir ürün yazılımı yükseltmesi, her zaman önceki hataları düzeltebilen ve Android’inizin daha iyi performans göstermesine yardımcı olabilecek daha iyi güncellemeler sunar. Android’inizi Android cihazınızın en son sürümüne yükseltmek iyidir. Ayrıca, Telefon Hakkında seçeneğinizle de yükseltebilir veya Android’inizdeki en yeni olanı da kullanabilirsiniz.

10. Otomatik Senkronizasyonu Devre Dışı Bırakın

Android’inizde WhatsApp, Snapchat, Gmail, Outlook vb. Gibi pek çok hesabınız varsa otomatik senkronizasyon özelliğini devre dışı bırakmanız gerekir. Otomatik senkronizasyon özelliği, cep telefonu performansınızı azaltır ve çok fazla pil ömrü tüketir.

11. 6 Ay İçinde Bir Kez Telefonunuzu Sıfırlayın

Fabrika ayarlarına sıfırlama, kullanıcıların Android’de genel sorunları çözmelerine yardımcı olur. Ancak, özellikle telefonunuzu geçici olarak yavaşlatabilecek önbelleği yeniden yapılandırması gerektiğinden, bu özelliği sıklıkla kullanmanız önerilmez.

Ancak, her altı ayda bir Fabrika ayarlarına sıfırlama yapmanız gerekir, çünkü genel önemsiz temizleme uygulamaları tarafından fark edilmeyen tüm uygulamaları ve medya dosyalarını kaldırır. Bu nedenle, 6 ayda bir fabrika ayarlarına sıfır yaptığınızdan emin olun.

Kalabalık gelebilir ama Rootsuz Android Telefonu Hızlandırma bu kadarla sınırlı değil. Daha fazla bilgiye ihtiyacınız varsa yorumlarda bize iletin. Ek bilgileri de ekleyelim. Okumaktan sıkılacağınızı düşündüğüm için bu kadarla bırakıyor.

teknik destek

Hakkında Fatih ATEŞ

İster iPhone'undaki, ister Android cihazındaki veya Windows'taki ayarlar arasında geziniyor olsun, Fatih her zaman teknolojiye düşkün olmuştur. Teknolojiye, Windows'a ve güç düğmesi olan her şeye tutkuyla bağlı olarak, zamanının çoğunu yeni beceriler geliştirmek ve teknoloji dünyası hakkında daha fazla şey öğrenmek için harcadı. Öğrendiklerini de sizlerle paylaşıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.