Whatsapp Konum Atma Nasıl Yapılır?

teknik destek

Whatsapp Konum Atma Nasıl Yapılır? Bulunduğunuz konumu tarif etmenin en kolay yolu olan konum atma hakkında yardımcı olmaya çalışacağız.

Bulunduğunuz konumu tarif etmekte zorlanıyor musunuz? Günümüz teknolojisinde konum tarif etmeden bulunduğunuz konumu paylaşmanın bir çok yöntemi bulunmaktadır. Bir çok uygulama yada sosyal medya hesabından Konum paylaşımı yapabilirsiniz.

Ancak karşınızda kişininde cihazında aynı uygulamanın olması gerekiyor. Akıllı telefon kullanıp Whatsapp uygulaması kullanmayan kullanıcı yok denecek kadar azdır. Bü yüzden bugün ki makalemizde Whatsapp uygulamasında konum atma işlemini yazılı ve görsel olarak anlatacağız.

Whatsapp Konum Atma Nasıl Yapılır?

Öncellikle cihazımızın İnternet’ inin açık olduğundan emin olmamız gerekiyor ve ardından cihazımızın konumunu açmamız lazım.

Akıllı cihazımız an konum özelliğini aktif hale getirdiysek Whatsapp uygulamamıza giriş yapıyoruz. Sohbetler bölümüne tıklayarak konum atmak istediğimiz Whatsapp kullanıcısını seçiyoruz.

Mesaj bölümünün yanında yer alan ataş simgesine tıklıyoruz.

Açılan seçenekler arasında yer alan Konum seçeneğine tıklıyoruz.

Bu sohbetin katılımcıları mevcut konumunuzu görebilecek. Bu özellik, aktif olarak uygulamayı kullanmasınız bile, belirleyeceğiniz süre boynca mevcut konumunuzu paylaşacaktır. İstediğiniz zaman paylaşmayı durdurabilirsiniz. Ekranı açılacaktır DEVAM butonuna tıklıyoruz.

Konum gönder bölümünde bulunduğunu konum ve konuma yakın yerler sırası ile yansıyacaktır. Bulunduğunuz konumu işaretliyoruz ve OK seçeneğine tıklıyoruz. Ayrıca konumunuza başlıkta ekleyebilirsiniz. Whatsapp hesabınızdaki konumunuz sadece konum gönderdiğiniz kişide görünecektir ve konum attığınız bölümde harita görünecek ve tam bulunduğunuz haritadaki konumunuzda Whatsapp profil resminiz görünecektir.

Karşı cihazın interneti açık ise ve kaşı tarafın whatsapp hesabına whatsapp hesabınızda attığınız konum yansıyacaktır ve Whatsapp Konum Atma Nasıl Yapılır? makalemizi tamamladık  umarız makalemiz den yardım alarak konumla alakalı sorunlarınızı çözebilirsiniz.

teknik destek

Hakkında Songül KOÇER

Özel bir şirkette Teknik Destek Asistanı olarak çalışmaktayım. Burada edindiğim bilgileri ve deneyimleri makaleler oluşturarak farklı kişilerinde bu bilgi ve deneyimlerden faydalanmasını sağlamaya çalışıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.