Blockchain İşletim Sistemi Nedir?

teknik destek

Bilgisayarınız, tabletiniz ve telefonunuz Windows, iOS, Linux veya Android gibi bir işletim sistemine sahip olabilir. Peki Blockchain işletim sistemi nedir?

Son on yılda bankacılık, yatırım veya kripto para birimini takip ediyorsanız, bitcoin’in arkasındaki kayıt tutma teknolojisini “blockchain” ile tanıyor olabilirsiniz. Ve bunun çok mantıklı olması için iyi bir şans var. Blockchain hakkında daha fazla şey öğrenmeye çalışırken, muhtemelen şöyle bir tanımla karşılaştınız: “Blockchain dağıtılmış, merkezi olmayan, halka açık bir defterdir”.

Eğer bu teknoloji bu kadar karmaşıksa, neden buna “blockchain” (Blok Zinciri) deniyor? En temel düzeyde, blok zinciri kelimenin tam anlamıyla sadece bir blok zinciridir, ancak bu kelimelerin geleneksel anlamında değildir. Bu bağlamda “blok” ve “zincir” kelimelerini söylediğimizde, aslında halka açık bir veritabanında (“zincir”) depolanan dijital bilgilerden (“blok”) söz ediyoruz.

Blockchain üzerindeki “Blocks” dijital bilgi parçalarından oluşur.

Başlangıçta Bitcoin ve diğer kripto para birimleri için temel teşkil eden temel olarak inşa edilen blockchain, o zamandan beri diğer işlem odaklı kullanım durumlarına da uygulandı.

Blockchain Nedir?

Bir Blockchain Nasıl Çalışır: Blockchain Mimarisi.

Bir blok zincirini kurcalamaya karşı koymak için tasarlanmış olaylar veya işlemlerin defteridir. Bunu, kayıtların tek bir ana kopyasının olmadığı anlamına gelen süslü bir terim olan decentralization (ademi merkeziyetçilik) yaparak başarır.

Örneğin, siz ve dört ev arkadaşı ev işleri için bir ana program hazırladıysanız ve bir kişinin ona bakmasını sağladıysanız, bu merkezi bir sistemdir. Programın bekçisi, kontrolü elinde tutan kişidir. Bu nedenle, küçük düzeltmeler yapabilir, böylece nefret ettiği işlerden kurtulabilir.

Ancak, herkes bir ev işleri takvimi üzerinde anlaşırsa, o zaman herkesin sahip olması için bir kopyasını çıkardıysa? Bu şekilde, bir kişi programı kendi lehine düzenlemeye çalışırsa, diğer dört ev arkadaşı bunları kopyalarıyla düzeltebilir. Aynı şekilde, birileri etrafta bazı işleri karıştırmak istiyorsa ve herkes değişikliği kabul ediyorsa, herkes bunu yansıtmak için programlarını güncelleyebilir.

Bir blockchain de bunun gibi işler. Bir ağın kaydını tutmak için her bilgisayar kendi kopyasıyla birlikten, ağdaki farklı bilgisayarları kullanır. Birisi blockchain üzerine bir giriş eklemeye veya düzenlemeye çalıştığında, ilgili tüm bilgisayarlar girişi doğrular. Hesabı geçtikten sonra, blok zincirine eklenir ve ağdaki tüm bilgisayarlar bunu yansıtmak için kendi kopyalarını günceller.

Blockchain İşletim Sistemi Nedir?

Blockchain İşletim Sistemi Nedir?

Tüm bu blokajların temel sorunu, zaten çoğunun var olması. Mağazalar, transit, üretim ve cryptocurrency defterleri için mükemmeldir. Bu, geleceğin bloklarla dolu olacağı anlamına gelir. Ek olarak, kullanımda her türlü işletim sistemi ve yazılımı vardır. Bu, farklı sistemler arasında çok fazla uyumsuzluk olduğu anlamına gelir.

Blockchain işletim sistemi bu problemlerin her ikisini de çözmeyi amaçlar.

Birincisi, bugünün blockchain işletim sistemi sanaldır. Yani, bilgisayarınızın donanımında çalışmaz. Bunun yerine bulutta çalışırlar. Bu, blokajlarınızı PC, iOS ve hatta cep telefonlarında yönetebileceğiniz anlamına gelir.

İkincisi, bir blok zincir işletim sisteminin amacı mümkün olan her blok zinciri kapsamayı içine almaktır. Örneğin, işletim sisteminin bir cüzdanda göstereceği bir şifreleme para birimine yatırım yapabilirsiniz. Ardından fonlarınızı birkaç kripto para birimi blokajına yayabilirsiniz ve işletim sistemi her bakiyenin sekmelerini tutacaktır.

Daha sonra işletim sisteminin pazarına gidin ve hoşunuza giden konsolu satan birini görün. Şifreli para birimini doldurup satın alıyorsunuz ve işletim sistemi fonların kaldırılmasını ve logun piyasa blokajına eklenmesini yönetiyor.

Bu işlem, bir bilgisayar veya cep telefonundaki işletim sistemi gibi bir GUI ile gerçekleştirilir. Bu, blok zinciriyle çalışan farklı uygulamaları çapraz uyumluluk endişesi olmadan yönetmeyi kolaylaştırır.

Bu bilim kurgu gibi gelebilir, ancak bu işletim sistemleri zaten vardı ve devam ediyor. Örneğin, Nynja işletim sistemi iletişimleri ve blok zinciri tek bir uygulamada birleştirdi. Bir blok zincirinde kayıtlı tüm detayları içeren yazılımı kullanarak serbest çalışanları bile kiralayabiliyorsunuz.

Blokajlar, birçok niş içinde bir ev bulan faydalı bir araçtır. o kadar ki, sonunda sayılacak çok fazla şey olacak! Neyse ki, blockchain işletim sistemi bu defterlerin yönetilmesini ve kullanılmasını kolaylaştırmak için harmanlanmasına yardımcı olacaktır.

teknik destek

Hakkında Fatih ATEŞ

İster iPhone'undaki, ister Android cihazındaki veya Windows'taki ayarlar arasında geziniyor olsun, Fatih her zaman teknolojiye düşkün olmuştur. Teknolojiye, Windows'a ve güç düğmesi olan her şeye tutkuyla bağlı olarak, zamanının çoğunu yeni beceriler geliştirmek ve teknoloji dünyası hakkında daha fazla şey öğrenmek için harcadı. Öğrendiklerini de sizlerle paylaşıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.