Xiaomi Yazılım Güncelleme Nasıl Yapılır

teknik destek

Xiaomi Yazılım Güncelleme makalemizde Xiaomi cihaz kullanıcıları için yazılım güncelleme adımları hakkında bilgi veriyoruz.

Ülkemizde teknolojinin kullanımının artması ile birlikte pek çok marka telefonun satışı olmaktadır. Bunlardan kullanıcılar tarafından talep edilen markalara göre hem kalite hem kullanışlılık açısından en çok tercih edilenlerden birisi de Xiaomi markalı telefonlardır.

Xiaomi, markalı telefonlarımızın en son güncellenen yeniliklerinden ve avantajlarından faydalanmak istiyorsak sahip olduğumuz cihazın son sürüm güncellemeye sahip olduğundan emin olmamız gerekiyor ki tüm avantajlardan son güncel versiyon şeklinde yararlanalım. Bunun için telefonumuzu nasıl güncel ve sistemli hale getirebilmemizi öğrenmemiz gerekiyor.

Xaomi, bir sonraki MIUI aka MIUI 11 sürümü üzerinde çalışıyor ve söylentiler, yakında birkaç ay içinde piyasaya sürülmesi bekleniyor. MIUI 11 güncellemesini alabilecek Mi ve Redmi telefonlarının listesi geçen ay sızdırıldı. Listede Redmi Note 7 serisi gibi yeni çıkan bazı telefonlar ve Redmi 5 serisi gibi bazı eski Xiaomi telefonlar yer aldı. Artık MIUI güncellemesine sahip olmayacak telefonların adını ortaya çıkaran yeni bir liste yayınlandı. Bu, yaklaşmakta olan MIUI 11 güncellemesini almaya uygun olmayan telefonlar anlamına geliyor.

Xiaomi Yazılım Güncelleme

İlk olarak telefonunuzda güncellemeyi başlatmak için telefonunuzun Wi-Fi ağına bağlı olması veya İnternet paketinizin olması gerekiyor. Önerilen güncellemenin hızlı ve kesintisiz gerçekleşmesi için Wi-Fi ağınıza bağlanıp güncelleme aşamasını başlatmanız daha yerinde olacaktır.

Başlamadan önce bu kılavuz, Xiaomi’nizi en son yazılım sürümüne nasıl güncelleyebileceğinizi gösterecektir. Güncellemeler, telefonunuzdaki yeni iyileştirmelere ve düzeltmelere erişmenizi sağlar. Bu kılavuzu başlatmadan önce telefonunuzu yedeklemeniz önerilir.

Güncelleme Yaparken Nasıl Bir Sıra İzlemeliyiz?

İlk olarak güncellemeye dair telefonunuza bildirim geldiyse veya ayarlar kısmından güncelleme durumunuzu kontrol edebilirsiniz. Eğer Beta rom kullanıcısı iseniz direkt olarak güncellemeniz gelmesinden itibaren tek bir tuş yardımıyla güncellemeyi indirebilirsiniz. İndirmeyi tamamladıktan sonra güncellemenin kurulması kur seçeneğini seçmeniz sonrasında gerekli işlemler tamamlanarak telefonun güncel sürümü güncelleyip telefonunuza kurma aşaması tamamlanma aşamasına doğru gidecektir.

Bu süre içerisinde telefonunuz kullanıma kapalı olacaktır. Bu süre içerisinde telefonunuz kapanıp tekrar açılacaktır. Telefonunuz açıldıktan sonra güncelleme işleminiz tamamlanmış olacaktır. Gelen değişikliklere, güncellenen içeriklere ayrıntılı olarak bakabilir ve inceleyebilirsiniz. Ardından gelen yeniliklerin keyfini son güncellenen telefonunuzla birlikte çıkarabilirsiniz.

  1. Ayarlar‘ı açın
  2. Genel Ayarlar‘ı seçin.
  3. Tarama yaparak Telefon Hakkında seçeneğini seçin.
  4. Sistem Güncellemelerini seçin
  5. Aramanın bitmesini bekleyin.
  6. Yeni sürüm bulundu seçeneğini seçin
  7. Güncelle‘yi seçin

MIUI 11 yakında geliyor. Xiaomi, yeni nesil MIUI‘nin piyasaya çıkış zaman çizelgesini henüz ortaya koymadı ancak söylentiler, şirketin yazılım üzerinde çok çalıştığını söylüyor. Raporlar, MIUI 11 ile Xiaomi’nin, diğerleri ile birlikte, reklamlarla ilgili birçok sorunu çözeceğini göstermektedir. MIUI 11‘in ayrıca popüler sistem geniş karanlık modunu tüm uyumlu Xiaomi telefonlarına getirdiği söyleniyor.

MIUI 11 Güncellemesi Alacak Cihazlar

Geçen ay, MIUI 11‘i almaya uygun olan Xiaomi cihazlarının bir listesi sızdırıldı. Cihazlar:

  • Xiaomi Mi 9, Mi 8
  • Xiaomi Mi MIX 3
  • Xiaomi Mi MIX 2S, Mi MIX 2
  • Xiaomi Mi MIX 1
  • Xiaomi Mi 6X, Mi 6
  • Xiaomi Mi Note 2, Mi Note 3
  • Xiaomi Mi 5X, Mi 5c, Mi 5s, Mi 5s Plus
  • Xiaomi Mi Max 2, Mi Max, Mi Max 3
  • Xiaomi Mi Play
  • Redmi Note 7 Pro, Redmi Note 7
  • Redmi S2
  • Redmi Note 5, Redmi Note 5 Pro
  • Redmi 6, Redmi 6A, Redmi 6 Pro
  • Redmi 5, Redmi 5A, Redmi 5 Plus, Redmi Note 5A
  • Redmi 4, Redmi 4A, Redmi 4X, Redmi Note 4, Redmi Note 4X
  • Redmi 3S/3X
  • Redmi Note 6, Redmi Note 6 Pro
teknik destek

Hakkında Fatih ATEŞ

İster iPhone'undaki, ister Android cihazındaki veya Windows'taki ayarlar arasında geziniyor olsun, Fatih her zaman teknolojiye düşkün olmuştur. Teknolojiye, Windows'a ve güç düğmesi olan her şeye tutkuyla bağlı olarak, zamanının çoğunu yeni beceriler geliştirmek ve teknoloji dünyası hakkında daha fazla şey öğrenmek için harcadı. Öğrendiklerini de sizlerle paylaşıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.