Huawei İşletim Sistemi HongMeng Haziranda Yayında

teknik destek

Huawei işletim sistemi HongMeng Ocak 2018’den beri hazır. Şimdi Huawei İşletim Sistemini Haziran ayında yayınlamaya başlayacak.

Huawei işletim sistemi ile ilgili ne bilmek istiyorsunuz?

  • Android’in yerini alan yeni işletim sistemi dahili olarak HongMeng olarak biliniyor ve önümüzdeki ay başlaması bekleniyor.
  • Android uygulamalarının onunla çalışması bekleniyor ve Huawei‘nin AppGallery yazılımıyla erişilebilir.
  • Huawei, ABD donanımının hem donanıma hem de yazılıma olan güveninden dolayı onları etkilemesini beklemiyor.

Huawei hiç zaman kaybedeceğe benzemiyor ve önümüzdeki  ay Android’in yerine kendi işletim sistemini piyasaya sürüyor. İşletim sistemi dahili olarak HongMeng adıyla giriyor ve telefonlar, tabletler, akıllı saatler, bilgisayarlar, TV’ler ve daha fazlasıyla uyumlu olacak.

Huawei İşletim Sistemi Haziranda Yayında

Huawei, çalışmalarında kendi işletim sistemine yıllardır sahip yani Ocak 2018’den beri hazırdı. Huawei Enterprise Business Group Ortadoğu Genel Müdürü ve Başkan Yardımcısı Alaa Elshimy, Huawei işletim sistemi yayınlama kararını açıkladı:

Google’ı ve diğerleriyle güçlü bir ilişkimiz olduğundan ve bu ilişkiyi mahvetmek istemediğimizden işletim sistemini pazara getirmek istemedik. Şimdi, gelecek ay başlıyoruz.

Asıl Soru, Peki Ya Uygulamalar? Uygulama desteği olmadan ve bu uygulamalara erişmeden, kendi işletim sisteminize sahip olmak çok az demektir. Elshimy’e göre, tüm Android uygulamaları HongMeng ile birlikte çalışacak ve kullanıcılar Huawei AppGallery aracılığıyla uygulamaları indirebilecekler.

Amazon’un Android için Appstore’u gibi daha önce denediğiniz üçüncü taraf uygulama mağazalarını gördük. Bununla ve diğer rakip vitrinlerle ilgili sorun, seçimin Google Play Store’da bulabileceğinizin bir kısmı olması ve uygulamaların genellikle modası geçmiş olmasıdır.

ABD’nin yasağı 20 Mayıs’ta açıklandı ve daha sonra ABD Ticaret Bakanlığı’nın mevcut müşterileri desteklemek için geçici bir lisans verdiği 19 Ağustos’a kadar uzatıldı. Yasak yürürlüğe girdikten sonra, Huawei‘yi ABD yapımı teknolojiden kesecekler. Bu yalnızca Google’ın Android işletim sistemi gibi bir yazılımı değil aynı zamanda donanımı da etkileyecek.

Yan etkiler, SD Birliği tarafından yasaklandığı ve Wi-Fi İttifakı tarafından kısıtlandığı için zaten Huawei tarafından hissediliyor. ARMwei’nin Huawei ile bağlarını kesmek zorunda kalmasından sonra Huawei’nin kendi Kirin işlemcisi bile risk altında. ARM‘in işlemci tasarımı lisansı olmadan, Huawei‘nin başka bir telefon bile kuramaması mümkün gibi.

Elshimy’e göre, Huawei ne kadar özgüvenli olasada endişeli görünmüyor:

Bilgisayarlar ve sunucular için Intel yongaları dışındaki tüm yonga setlerine sahibiz. Piyasadaki her bir depolama oynatıcısı Qualcomm yonga setini kullanıyor ve biz kendi yonga setimizi kullanan tek kişiyiz. Bu yüzden istediğimiz hızda gidebiliriz.

Huawei’nin ABD teknolojilerine erişmeden nasıl hayatta kalabileceği görülmeye devam ediyor. Trump, Huawei’nin ABD ile Çin arasındaki gelecekteki bir ticaret anlaşmasının parçası olabileceği fikrini dile getirdi. Bu durum, ABD ile yapılan bir ticaret anlaşmasıyla son dakikada kaydedilen Çinli telefon yapımcısı ZTE ile olan bir başka ticari anlaşmazlığa benzer şekilde benzerlik gösteriyor.

HongMeng İşletim Sistemi

Huawei işletim sistemi yapabilecek bir potansiyelde. Ülkemizde yerli işletim sistemi yapmaya yönelik hiçbir çalışma yok.  Her ne kadar belirli şeyler yapılsa da dünya ABD ye şu an mahkum görünüyor. Hele biz içler acıdı durumdayız. Bu çok üzücü bir durum. Kendimizi en geliştirmeli ve henüz ilk okul çağındaki çocuklara yazılım ve donanım geliştirmeye yönelik daha ciddi eğitimler vermek zorunda olduğumuzu düşünüyorum.

teknik destek

Hakkında Fatih ATEŞ

İster iPhone'undaki, ister Android cihazındaki veya Windows'taki ayarlar arasında geziniyor olsun, Fatih her zaman teknolojiye düşkün olmuştur. Teknolojiye, Windows'a ve güç düğmesi olan her şeye tutkuyla bağlı olarak, zamanının çoğunu yeni beceriler geliştirmek ve teknoloji dünyası hakkında daha fazla şey öğrenmek için harcadı. Öğrendiklerini de sizlerle paylaşıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.