Android işletim Sistemi Nedir (OS)

teknik destek

Android nedir yada android işletim sistemi nedir: Android, Google tarafından geliştirilen popüler, Linux tabanlı bir cep telefonu işletim sistemidir. Daha yakından bakalım ve Android‘in gerçekte ne olduğunu öğrenelim.

Android Açık Kaynak Projesi:

Google android işletim sistemi nedir: Yaygın olarak kullanılan bir açık kaynak kodlu bir projedir. Google, Android platformunu aktif olarak geliştirir, ancak cihazlarında Android kullanmak isteyen donanım üreticilerine ve telefon operatörlerine ücretsiz olarak bir kısmını verir. Google, yalnızca Google’ın işletim sisteminin Google uygulamaları bölümünü yükledikleri takdirde ücretlendirir. Android kullanan pek çok (ama hepsi değil) büyük cihaz da hizmetin Google uygulamaları bölümünü tercih ediyor. Önemli bir istisna Amazon, Kindle Fire tabletleri Android kullanıyor olsa da, Google bölümlerini kullanmazlar ve Amazon ayrı bir Android uygulama mağazası bulundurur.

Android işletim Sistemi Nedir

Telefonun Ötesinde:

Android, telefonları ve tabletleri güçlendiriyor ancak Samsung, kameralar ve hatta buzdolapları gibi telefon dışı elektronik cihazlarda Android arayüzlerini denedi. Android TV, Android kullanan bir oyun / akış platformudur. Parrot, Android ile dijital fotoğraf çerçevesi ve bir araba stereo sistemi bile yapar. Bazı cihazlar, açık kaynaklı Android’i Google uygulamaları olmadan özelleştirir, böylece Android’i gördüğünüzde tanıyabilir veya tanımayabilirsiniz.

Handset Alliance’ı aç:

Google, Android geliştirmeye katkıda bulunmak amacıyla Açık El Aletleri denen bir grup donanım, yazılım ve telekomünikasyon şirketi kurdu. Çoğu üye, telefon, telefon hizmeti veya mobil uygulama satarak Android’den para kazanma hedefine de sahiptir.

Ayrıca Bakınız:  Cep Telefonu Ekran Tamiri Nasıl Yapılır

Google Play (Android Market):

Herkes SDK’yı (yazılım geliştirme kiti) indirebilir ve Android telefonlarına uygulamalar yazabilir ve Google Play Store için geliştirmeye başlayabilir. Google Play pazarında uygulamalar satan geliştiriciler, Google Play pazarını korumak için gittikleri ücretlerden satış fiyatının yaklaşık %30’unu alır. (Bir uygulama modeli, uygulama dağıtım pazarları için oldukça tipiktir.)

Bazı cihazlar Google Play desteği içermez ve alternatif bir pazar kullanabilir. Kindles, Amazon’un kendi uygulama pazarını kullanıyor. Bu da Amazon’un herhangi bir uygulama satışından para kazanmasını sağlıyor.

Android Nedir

Servis Sağlayıcıları:

iPhone çok popüler oldu, ancak ilk kullanıma sunulduğunda, AT & T’ye özeldi. Android açık bir platformdur. Birçok üreticinin Android destekli telefonları sunması olasıdır. Ancak cihaz üreticileri bir taşıyıcıyla özel bir anlaşmaya sahip olabilir. Bu esneklik, Android’in bir platform olarak inanılmaz derecede hızlı büyümesine izin verdi.

Google Hizmetleri:

Google android nedir: Google, Android’i geliştirdiğinden, kutudan çıkarılan çok sayıda Google uygulama hizmetiyle birlikte gelir. Gmail, Google Takvim, Google Haritalar ve Google Now, çoğu Android telefonunda önceden yüklüdür. Ancak, Android değiştirilebileceği için, taşıyıcılar bunu değiştirmeyi seçebilir. Örneğin Verizon Wireless, bazı Android telefonlarını varsayılan arama motoru olarak Bing’i kullanacak şekilde değiştirdi. Ayrıca bir Gmail hesabını kendiniz de kaldırabilirsiniz.

Google Android Nedir

Dokunmatik Ekran:

Android, bir dokunmatik ekranı destekler ve dokunmatik olmadan kullanımı zordur. Bazı navigasyon için trackball kullanabilirsiniz, ancak neredeyse her şey dokunma ile yapılır. Android, aynı zamanda, yakınlaştırma / uzaklaştırma gibi çoklu dokunma hareketlerini de destekler. Bununla birlikte, Android, joystick (Android TV için) veya fiziksel klavyeler gibi diğer giriş yöntemlerini potansiyel olarak destekleyebilecek kadar esnektir.

Ayrıca Bakınız:  Cep Telefonu Piksel Bozukluğu Neden Olur

Android’in son sürümlerindeki soft klavye (ekran klavyesi), tuşlara tek tek dokunmayı veya sözcükleri hecelemek için harfler arasında sürüklemeyi destekler. Android sonra ne demek istediğini tahmin eder ve kelimeyi otomatik olarak tamamlar. Bu sürükleme stili etkileşim ilk bakışta daha yavaş görünebilir, ancak deneyimli kullanıcılar bu bağlantıya hafifçe vurma işleminden daha hızlıdır.

Parçalanma:

Android’in sıkça eleştirildiği bir bölüm, parçalanmış bir platform olmasıdır. Parrot’un fotoğraf çerçevesi, örneğin, bir Android telefona kesinlikle benzemiyordu. Geliştiriciler bana Android’i kullandığını söylemediyse, daha önce hiç tanımadım. Motorola, HTC, LG, Sony ve Samsung gibi telefon taşıyıcıları Android’e kendi kullanıcı arayüzlerini eklediler ve durma niyetleri yok. Geliştiriciler, çoğu varyasyonu desteklemek zorunda kaldıkları için hayal kırıklıklarını ifade etmelerine rağmen, markasını ayırt ettiğini düşünüyorlar.

Bence:

Android os nedir: Android, tüketiciler ve geliştiriciler için heyecan verici bir platformdur. iPhone’un birçok yönden felsefi zıttı. iPhone, donanım ve yazılım standartlarını kısıtlayarak en iyi kullanıcı deneyimini yaratmaya çalıştığında, Android mümkün olduğu kadar işletim sistemini açarak bunu sağlamaya çalışır.

Bu hem iyi hemde kötü. Android’in parçalı sürümleri, benzersiz bir kullanıcı deneyimi sağlayabilir, ancak aynı zamanda varyasyon başına daha az kullanıcı anlamına gelir. Bu, uygulama geliştiricileri, aksesuar üreticileri ve teknoloji yazarlarını desteklemenin daha zor olduğu anlamına gelir. Her bir Android güncellemesinin, her bir cihazın belirli donanım ve kullanıcı arayüzü yükseltmeleri için değiştirilmesi gerektiğinden, bu, değiştirilmiş Android telefonlarının güncellemeleri almasının daha uzun süreceği anlamına da gelir.

Ayrıca Bakınız:  Cep Telefonu Piksel Bozukluğu Neden Olur

Parçalanma sorunları bir yana, Android piyasadaki en hızlı ve en şaşırtıcı telefonlardan ve tabletlerden bazılarına sahip güçlü bir platformdur. Artık android işletim sistemi nedir biliyorsunuz. Makalede baylaşılan bilgileri beğendiyseniz sizde başkalarıyla paylaşarak bize destek olabilirsiniz.

teknik destek

Hakkında Fatih ATEŞ

İster iPhone'undaki, ister Android cihazındaki veya Windows'taki ayarlar arasında geziniyor olsun, Fatih her zaman teknolojiye düşkün olmuştur. Teknolojiye, Windows'a ve güç düğmesi olan her şeye tutkuyla bağlı olarak, zamanının çoğunu yeni beceriler geliştirmek ve teknoloji dünyası hakkında daha fazla şey öğrenmek için harcadı. Öğrendiklerini de sizlerle paylaşıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.