Ping Nedir ve İnterneti Nasıl Etkiler

teknik destek

Gerçekten bir ping nedir. Bilgisayar dünyasında ping’in anlamı nedir, neden böyle garip bir isme sahip ve interneti nasıl etkiliyor.

Web’de yeterince uzun süre dolaşıyorsanız veya online çok oyunculu oyun oynamayı seviyorsanız, “ping” terimiyle karşılaşmış olabilirsiniz. Zaten ping’in ne kadar düşük olduğunu, bağlantınızın o kadar iyi olduğunu biliyor olabilirsiniz.

Ping Nedir

Peki gerçekten bir ping nedir? Bilgisayar dünyasında bunun anlamı nedir ve neden böyle tuhaf bir isme sahip?

Ping Adı Nereden Geldi?

“Ping” in aslında bir kısaltma olduğu teorileri vardır ve bazıları “Paket İnternet veya Ağlar Arası Ekici” (Packet Internet veya Inter-Network Groper) anlamına geldiğini söyler. Ancak, bunun bir şey için geçerli olduğunu söyleyecek çok önemli bir şey yoktur.

Ping Nedir? Adı Nereden Geldi
Ping Nedir? Adı Nereden Geldi

Herkesin hemfikir olduğu şey, adının sonarın başka bir gemi tespit ettiğinde çıkardığı sesten geldiğidir. Bu iyi bir terim çünkü bilgisayar dünyasında pingin nasıl çalıştığı hakkında kısa bir açıklama yapıyor!

Ping Ne Yapar?

Bir bilgisayar başka bir bilgisayarı veya sunucuyu attığında, iki şeyi gerçekleştirmeye çalışıyor. İlk olarak, bilgisayarın veya sunucunun iletişimleri idare edip edemediğini kontrol ediyor. İkincisi, hedef iletişim kurabiliyorsa, yanıt almanın ne kadar süreceğini ölçer.

Komut isteminde kullanabileceğiniz çeşitli komutlar vardır. Belli ki, hangi komutları kullanacağınıza çok dikkatli olmanız gerekir, çünkü kardan çok daha fazla zarar verebilirsiniz.

ping Komut ile bir cihazın çevrimiçi olup olmadığını görebilirsiniz. Ayrıca bilgisayarınızın ve iletişim kurmaya çalıştığınız sitenin hızını da analiz edebilirsiniz. Örneğin, bir siteye ping atmak istiyorsanız, yalnızca sitenin adresine ihtiyacınız olacaktır. Bir cihaza ping yapmak istiyorsanız, cihazın IP adresini kullanmanız gerekecektir.

Sunucu Durumunu Kontrol Etme

Bir sunucunun durumunu kontrol etmek için ping kullanmak, bir ağ problemini çözmeye çalışırken çok kullanışlıdır. Ağlar genellikle birçok farklı sunucudan oluşur. Bunlardan biri düşerse veya yavaş davranıyorsa, erişmek istediğiniz sunucuya bağlanmanızı engelleyebilir. Daha da kötüsü, tam olarak sorunlara neden olan sunucunun ne olduğu hakkında çok az geri bildirim olacaktır.

Bilgisayarınızdan hedef sunucuya ping attığınızda, iletişiminizin yolculuk ederken adımlarını izleyin. İletişim belirli bir kısımda “açılırsa”, bilgisayarınız sinyalin kaybolduğunu size bildirecektir. Bu, yolculuğun hangi aşamasının kötü gittiğini teşhis edebileceğiniz ve buna göre sorunu çözebileceğiniz anlamına gelir.

Tepki Süresini Kontrol Etme

Eğer sunucu zaten bilgisayarınızla iletişim kuruyorsa, ping testi bağlantınızın ne kadar hızlı olduğunu söyleyebilir. Bu genellikle milisaniye cinsinden ölçülür, bu nedenle ping genellikle “ms” cinsinden hızını gösterir. Bu sayı ne kadar düşükse, siz ve sunucu arasındaki iletişim o kadar hızlı olur.

Örneğin, 25ms’lik bir ping, 120ms’lik bir ping’den “daha ​​hızlı” dır.

Bu, her oyuncunun merkezi bir sunucuyla iletişim kurduğu video oyunlarında özellikle kullanışlıdır. Sunucu, mevcut oyunla ilgili tüm bilgileri depolar ve oyunculara neler olduğunu anlatır. Oyuncular sunucuya ne tür bir hamle yapmak istediklerini söyleyerek yanıt verir.

Ping çok yüksekse, bilgisayarınızın sunucudan bilgi gönderip alması biraz zaman alır. Bu, oyuncunun hamlelerini diğer oyuncuların önüne iletmeyeceği ve diğer oyunculardan daha sonra olan olayları göreceği anlamına gelir. Bu, ping’leri yüksek olan kişilerin oyunda olanlara diğer oyuncular kadar hızlı tepki veremedikleri istenmeyen bir oyun durumu yaratır.

Ping Hakkında Bir Şey

Düşük pinglerin daha iyi bağlantılara eşit olduğunu zaten bilmiş olsanız da, bir “ping” in aslında ne kadar açık olduğu belli değildir. Şimdi ping’in ne olduğunu ve bilgisayar ağlarında neden önemli olduğunu biliyorsunuz.

Hiç ağ sorunlarını kontrol etmek için bir sunucuya ping yaptınız mı? Bize aşağıda bildirin.

teknik destek

Hakkında Fatih ATEŞ

İster iPhone'undaki, ister Android cihazındaki veya Windows'taki ayarlar arasında geziniyor olsun, Fatih her zaman teknolojiye düşkün olmuştur. Teknolojiye, Windows'a ve güç düğmesi olan her şeye tutkuyla bağlı olarak, zamanının çoğunu yeni beceriler geliştirmek ve teknoloji dünyası hakkında daha fazla şey öğrenmek için harcadı. Öğrendiklerini de sizlerle paylaşıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.