Android Sanal Makine Çalıştırma: VMOS İnceleme

teknik destek

Android telefonunuzda bir sanal makine çalıştırmaya ne dersiniz? Bu makalede VMOS ile android sanal makine çalıştırma hakkında bir inceleme yapacağız.

Sanal Makine, bilgisayar sisteminin bir öykünmesidir. Yalnızca başka bir işletim sisteminde mevcut olan bir yazılımı veya özellikleri test etmek istediğiniz her zaman sanal makine çalıştırırsınız. Örneğin, Linux dizüstü bilgisayarımda bir Windows sanal makinesi çalıştırıyorum ve tüm Windows yazılımlarını ve işlevselliğini test etmek için kullanıyorum. Masaüstünde bir sanal makine kurmak da oldukça kolaydır.

Peki ya Android telefonunuzda sanal bir makine çalıştırmaya ne dersiniz? Bu mümkün mü? Bu makalede, Android için sanal bir makine olan VMOS‘u test ediyoruz. Performansının nasıl olduğunu ve telefonunuzda sanal bir makine çalıştırmanın gerçekten yararlı olup olmadığını göreceğiz.

VMOS, Android telefonunuzda bir sanal Android işletim sistemi çalıştırmanıza izin verir.

Sanal bir makine bol miktarda sistem kaynağı gerektirdiğinden, bu özellik yalnızca teknik özelliklere sahip bir Android telefonda iyi çalışacaktır. Telefonunuzda 3GB RAM ve 32GB depolama alanından azsa, VMOS’u çalıştıramazsınız (bu özelliklerde denemedim, ancak telefonunuz çökebilir).

Telefonunuzda sanal bir makine çalıştırmanın birkaç faydası vardır:

  • Bir Uygulamanın iki örneğini aynı anda çalıştırabilirsiniz.
  • Google Play Store’u desteklemeyen Android telefonda Google Play Store’u çalıştırabilirsiniz.
  • Telefonunuzu rootlamadan Root’lu uygulamaları çalıştırabilirsiniz.
  • Arka planda uygulama çalıştırabilirsiniz.
  • Floating Window uygulamaları çalıştırılabilir.
Ayrıca Bakınız:  Cep Telefonu Ekran Tamiri Nasıl Yapılır

Android Sanal Makine Çalıştırma

1. Başlamak için, VMOS Uygulaması Google Play Store’dan indirin ve yükleyin. Telefonunuzun çalışması için en az 3GB ram ve 32GB boş depolama alanına sahip olması gerekir. Telefonunuz Google Play store ile gelmezse, apk dosyasını ApkPure‘den indirebilirsiniz.

2. VMOS uygulamasını başlatın. İlk çalıştırmada, ROM’u telefonunuza indirip yükleyecektir. Bu işlem biraz zaman alacaktır. (320 MB uygulama ve indirdiği rom dosyası 275 Mb dir. Yani toplamda 600 MB lik bir veri indirmiş olacaksınız.

Android'de Sanal Makine Çalıştırmak için VMOS Android'de Sanal Makine Çalıştırmak için VMOS

Sonraki açılışlarda, tıpkı Android telefonunuzu yeniden başlattığınız gibi sanal makineyi başlatır.

3. Sanal Makine önyüklemeyi bitirdiğinde, Arayüz başlatıcısıyla birlikte tam ekran bir uygulama olarak başlayacaktır. Arayüz, herhangi bir Android ana ekranı ile aynıdır.

Android'de Sanal Makine Arayüzü

4. Uygulama listesine erişmek için ekranı yukarı kaydırabilirsiniz. Önceden yüklenmiş birkaç uygulama göreceksiniz.

Android'de Sanal Makine Uygulamalar Menüsü

5. Ayarlar uygulamasına dokunduğunuzda VMOS Ayarları görünecektir.

Android'de Sanal Makine Ayarları

Çözünürlük ayarı, Sanan Makinenin ekran çözünürlüğünü yapılandırmanıza olanak sağlar. Varsayılan değer 1080 × 2159’dur (bu, telefonunuzun ekran boyutuna uygun şekilde bağlıdır), ancak çalışması için yeni bir çözünürlük ekleyebilirsiniz.

Android'de Sanal Makine Çözünürlüğü

Floating Window (Yüzer Pencere) ayarı, yüzer pencere modunda çalışıp çalışmayacağını ayarlamanıza olanak tanır. Varsayılan ayar “Açık” dır, ancak kolayca devre dışı bırakabilirsiniz.

Ayrıca Bakınız:  Cep Telefonu Piksel Bozukluğu Neden Olur

Android Sanal Makine Floating Window Ayarları

“Sanal Düğme” ayarı, ekranın yanındaki kayan düğmeyi kapatabileceğiniz yerdir. Bu, varsayılan olarak “Açık” tır.

 

Ve bu sanal butonun nasıl göründüğü. VM (Sanal Makine) navigasyon düğmesi olarak işlev görür, “Geri Dön”, “Ana Menü” ve “Güncel Uygulamalar” ifadelerini görmenizi sağlar. Çözünürlüğü değiştirebilir veya VM’yi bir dokunuşla küçültebilirsiniz.

Android Sanal Makine Navigasyon Menüsü

Sistem Ayarlarına girerken, bu Android Sanal Makine‘nin Android 5.1.1 tabanlı olduğunu kolayca görebilirsiniz. Geliştiriciye göre, yakında çıkması gereken Android 9 Sanak Makine üzerinde çalışıyorlar.

Android Sanal Derleme Numarası

6. VMOS‘ta uygulamaları yüklemek için, VM’deki Play Store’da bir hesap eklemeniz gerekir. Uygulamaları Google Play Store’dan yükledikten sonra, Android telefonunuzdaki normal uygulamalar gibi kullanabilirsiniz. Aşağıda iki Sudoku çalışması örneği gösteren bir ekran görüntüsü verilmiştir: Biri VM’de, diğeri ise Android Android sisteminde.

Android Sanal Makine Çift Uygulama

7. Root erişimi gerektiren uygulamalar kurmanız gerekirse, önce etkinleştirmeniz gerekir. Sistem Ayarlarında, “Geliştirici Seçenekleri” ni etkinleştirmek için Derleme Numarasına yedi kez dokunun. Sonra “Geliştirici Seçenekleri” nde “Root” seçeneğini etkinleştirin. Root’u etkinleştirdikten sonra VMOS’u yeniden başlatmanız gerekecek.

Android Sanal Makine Geliştirici Seçenekleri

VMOS Uygulaması Bulduğum Bazı Sorunlar

1. 6GB RAM’e sahip telefonumda VMOS’taki uygulamaların yavaş çalıştığı zamanlar oluyor. Bazı uygulamaların yüklenmesi ve çalıştırılması birkaç saniye sürdü.

2. İnternet erişimi problemli. Baştan itibaren çalışabilir, ancak bağlantı bir süre sonra kesiliyor. Wi-Fi’yi kapatmam ve ağa yeniden bağlanabilmesi için tekrar açmak gerekiyor.

3. Uygulamada saat hatalı gösteriliyor. Ayarlarda düzeltmeme rağmen geçerli olmuyor.

Ayrıca Bakınız:  Cep Telefonu Ekran Tamiri Nasıl Yapılır

4. Tamamen Türkçe değil.

Sonuç

Şahsen, VMOS için bir kullanım örneği bulamadım. Bir akıllı telefon kullanma yıllarında, aynı anda bir uygulamanın ikinci bir örneğini çalıştırmam gereken bir örneğim olmadı. Ama bu ben ve telefonumu kullandığım şekilde olabilir. Sizin için de farklı olabilir. Bir tablette veya büyük ekranlı bir telefonda VMOS‘un aynı anda iki farklı uygulamaya çoklu görevler için erişmenin faydalı bir ek olabileceğini düşünüyorum.

Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz. Android’de Sanal Makine Çalıştırma sizce ne kadar işe yarayabilir.

teknik destek

Hakkında Fatih ATEŞ

İster iPhone'undaki, ister Android cihazındaki veya Windows'taki ayarlar arasında geziniyor olsun, Fatih her zaman teknolojiye düşkün olmuştur. Teknolojiye, Windows'a ve güç düğmesi olan her şeye tutkuyla bağlı olarak, zamanının çoğunu yeni beceriler geliştirmek ve teknoloji dünyası hakkında daha fazla şey öğrenmek için harcadı. Öğrendiklerini de sizlerle paylaşıyor.

Bir Yorum

  1. Araç ekranında görünmedi. Bu durumda işe yaramaz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.