Google Dokümanlar Artıları ve Eksileri

teknik destek

Google‘a ait ücretsiz bir çevrimiçi kelime işlemci olan Google Dokümanlar hakkında artı ve eksi yönüyle tam bir inceleme paylaşıyoruz.

Google Drive’ın bir parçası olan Google Docs, en popüler ve tartışmasız en iyi ücretsiz çevrimiçi kelime işlemcisidir.

Google Dokümanlar’daki dokümanlar üzerinde oluşturma, yükleme, kaydetme, paylaşma ve işbirliği yapmak kolaydır ve oldukça etkileyici biçimlendirme seçenekleri ile oluşturulabilir ve düzenlenebilir.

Artı Yönleri

En popüler dosya formatlarını kabul eder.

Dosyalar çeşitli formatlarda indirilebilir.

Belgeler Google hesabınıza otomatik olarak kaydedilir.

Derli toplu ve basit bir arayüze sahiptir.

Belgelerinizi paylaşmak veya gizli tutmak kolaydır.

Yazım hatalarını otomatik olarak tanımlar.

Gömülü sohbet uygulaması işbirliğini kolaylaştırır.

Eksi Yönleri

Yalnızca İnternet bağlantınız kadar hızlı çalışır.

Kullanmak için oturum açmış olmalısınız.

Yalnızca geleneksel bir kelime işlemcide bulunan bazı gelişmiş biçimlendirme ve stil seçeneklerini bulunmaz.

Diğer doküman dosyalarını yüklemek bazen eksik veya değiştirilmiş formatlama ile sonuçlanır.

Google Dokümanlar Hakkında Daha Fazla Bilgi

Ücretsiz Google Dokümanlar ile tadını çıkarabileceğiniz bazı önemli özellikler şunlardır:

  • Google Dokümanlar’daki dokümanlar sıfırdan veya genel şablonlardan başlatılabilir.
  • Google Docs, bilgisayarınızdan ve Microsoft Word’ün DOC, DOCX, DOCM ve DOTM dosyaları gibi popüler Google, RTF ve TXT formatları gibi Google Drive hesabınızdan açabilir.
  • Belge dolu klasörler bir kerede yüklenebilir veya yalnızca tekli belgeler seçebilirsiniz.
  • Yüklenen dokümanlar (burada yapabilirsiniz), Google Drive ile ücretsiz olarak sunulan 15 GB saklama alanına sayılırken, Google Dökümanlar ile sıfırdan oluşturulan (veya Google Dokümanlar’ın yerel biçimine yüklenen ve dönüştürülen) hiçbir doküman bu alana karşı sayılmaz.
  • Google Dokümanlar‘a kaydedilen dokümanlar Google Drive hesabınıza kaydedilebilir ve herhangi bir tarayıcıda tekrar açabilirsiniz. Ayrıca DOCX, ODT, RTF, PDF, TXT veya EPUB formatında çevrimdışı olarak indirilebilir.
  • Tam bir gözden geçirme geçmişi, bir belgede yapılan değişiklikleri gösterir; her değişiklik, kimin yaptığını gösterir; bu, birden fazla kişiyle çalışıyorsanız kullanışlıdır.
  • Sayfa rengi, kağıt boyutu, yön ve kenar boşluklarının tümü özelleştirilebilir.
  • Google Docs, sesinizi kullanarak da yazmanıza olanak sağlar. Bu özellik hakkında daha fazla bilgiyi Google Dokümanlar Destek sayfasından öğrenebilirsiniz.
  • Herhangi bir iyi kelime işlemcisinde olduğu gibi, Google Docs da hataları hızlı bir şekilde düzeltmek için Geri Al ve Yinele butonlrına sahiptir.
  • Biçimlendirme seçenekleri, metni kalın, italik, altı çizili, üstü çizili, üst yazı ve alt simge, hizalama, değişen yazı tipi boyutları, paragraf stilleri, satır aralığı vb.
  • Resimler, köprüler, denklemler, çizimler, tablolar, dipnotlar, özel karakterler, sayfa numaraları, sayfa sonları, üstbilgiler / altbilgiler ve yer imleri Google Dokümanlar belgesine eklenebilir.
  • Yerleşik bir arama aracı, Google Dokümanlar’dan ayrılmadan araştırma yapmanızı, sözcük tanımlarını arama, resimleri bulma ve içe aktarma ve belgenizdeki ünlü alıntıları kullanma gibi araştırma yapmanızı sağlar.
  • Silinen belgeler Çöp Kutusu bölümünde tutulur, böylece kolayca geri yükleyebilirsiniz.
  • Google Dokümanlar, bir dokümanı başkalarıyla çevrimiçi çevrimiçi bir ek veya paylaşılan bağlantı olarak paylaşmak için Gmail’i kullanabilir.
    Belgeler doğrudan Google Dokümanlar’dan basılabilir ve herkese açık bir bağlantı yoluyla paylaşılabilir ve web’de yayınla seçeneği ile bir web sitesine gömülebilir.
  • Bilgisayarınızdaki belge dosyalarını yalnızca Chrome tarayıcıya sürükleyerek düzenlemenin hızlı bir yoludur.

Google Docs Üzerine Düşüncelerim

Google Docs hakkında sevmediğim pek bir şey yok. Kendimi hala Microsoft Word kullanarak buluyorum ama iş için veya ailemle paylaştığım belgeler varsa, Google Dokümanlar gitmenin yoludur.

İyi bir İnternet bağlantınız varsa kendinize yüzlerce Türk Lirası kazandırın ve ücretsiz Google Dokümanlar’a kaydolun.

Not: Zaten bir Gmail, Google Plus veya YouTube hesabınız varsa, hepsi Google ürünleri olduğundan bu bilgilerle Google Dokümanlar‘a giriş yapabilirsiniz.

Google Dokümanlar’ı seviyorsanız, Microsoft Office’e ücretsiz bir alternatif arıyorsanız. Google’ın diğer çevrimiçi araçlarını, Google Slaytları ve Google E-Tabloları incelemenizi şiddetle tavsiye ediyorum.

teknik destek

Hakkında Fatih ATEŞ

İster iPhone'undaki, ister Android cihazındaki veya Windows'taki ayarlar arasında geziniyor olsun, Fatih her zaman teknolojiye düşkün olmuştur. Teknolojiye, Windows'a ve güç düğmesi olan her şeye tutkuyla bağlı olarak, zamanının çoğunu yeni beceriler geliştirmek ve teknoloji dünyası hakkında daha fazla şey öğrenmek için harcadı. Öğrendiklerini de sizlerle paylaşıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.