Smart TV ye ihtiyacınız Var Mı

teknik destek

Gerçekten Smart TV ye ihtiyacınız Var Mı: “Hanım / Bey / Anne / Baba .. bir akıllı televizyon almamız gerekiyor” diyenler için Smart TV Nedir ve Smart TV ile ilgili diğer bilmeniz gerekenler hakkında yazdığımız bu yazıyı okuyun.

Televizyon alırken dikkat edilmesi gerekenler, ekran boyutu, resim kalitesi, ses kalitesi ve bağlantıdır. Ancak, önemi artan bir başka faktör: Smart TV’ler dir.

Smart TV ye ihtiyacınız Var Mı

Smart TV’ler mağaza raflarını domine ediyor ama gerçekten onlardan birine ihtiyacınız var mı? Öğrenmek için şunu keşfedelim:

smart tv nedir, smart tvr nasıl çalışır, smart tv faydaları, smart tv alternatifleri,

Smart TV nedir?

Özetle, Smart bir TV, ek bir kutuya bağlanmaya gerek kalmadan çevrimiçi ve ağ tabanlı medya içeriğine erişmenizi, yönetmenizi ve görüntülemenizi sağlayan bir işletim sistemi içerir.

Smart Televizyonlar Nasıl Çalışır?

smart tv ye ihtiyacınız var mı, smart tv nedir, smart tvr nasıl çalışır, smart tv faydaları, smart tv alternatifleri,
smart tv ye ihtiyacınız var mı

Smart TV’ler, internete bağlanmak için kullandığınız Ethernet veya Wi-Fi bağlantısı üzerinden aynı geniş bant yönlendiriciye bağlanarak çevrimiçi içeriğe erişir. Ethernet en kararlı bağlantıyı sağlar, ancak TV’niz farklı bir odada veya yönlendiricinizden aynı odada olsa bile uzun bir mesafede bulunuyorsa, Wi-Fi daha kullanışlı olabilir.

Bağlandıktan ve açıldıktan sonra, ISS’nizin (İnternet Servis Sağlayıcısı) ihtiyaç duyduğu herhangi bir giriş bilgisini girersiniz.

Oturum açtıktan sonra Smart TV, uygulamalar şeklinde sağlanan (smart telefondaki uygulamalara benzer) mevcut internet kanallarının bir listesini içeren bir ekran menüsünü görüntüler. Bazı uygulamalar önceden yüklenirken, diğerleri indirilip TV’nin “uygulama kitaplığına” eklenebilir.

Belirli bir kanal / uygulama için simgeye tıkladığınızda, seçebileceğiniz ve görüntüleyebileceğiniz içerik tekliflerine yönlendirilirsiniz.

Marka ve modele bağlı olarak, Smart TV menüsünde nasıl gezineceğiniz ve uygulamalarınızı nasıl yöneteceğiniz konusunda farklılıklar olabilir.

Smart TV Markaları ile Uygulama Platformları

  • Element- Amazon Fire TV
  • Insignia, Hisense / Sharp, Hitachi, TCL – Roku TV
  • LG – WebOS
  • Samsung – Tizen Smart Hub
  • Sony, LeECO – Android TV
  • Vizio – SmartCast veya Internet Apps Plus

Smart TV Faydaları

Smart TV’nin ana faydası, TV antenini bağlamak veya kablo / uydu servisine abone olmak zorunda kalmadan TV programları, filmler, müzik sunan çok sayıda “kanal” a erişim yapılabilir. Ayrıca, bazı akıllı TV’ler web’de gezinme, oyun oynama ve PC’nizde bulunan uyumlu medya içeriğine erişim sağlayabilir.

Her ne kadar smart TV’ler anten veya kablo / uydu üzerinden TV programlarını alabiliyorlarsa da, Vizio, dahili akaryakıt platformu için setlerinin çoğunda yerleşik tunerler ve anten / kablo bağlantılarını ortadan kaldırmanın cesur adımını attı.

Ek Smart TV Özellikleri

İnternet akışına ek olarak, bazı akıllı TV’ler, kullanıcıların TV ekranındaki uyumlu akıllı telefonlardan ve tabletlerden içerik görüntülemelerini sağlayan Miracast ve Ekran Paylaşımı gibi daha fazla özellik sunar. Bu özellik için diğer etiketler SmartShare (LG) ve SmartView (Samsung) içerir.

Ayrıca, bazı akıllı TV’ler TV’den geri gönderilen içeriği uyumlu bir akıllı telefona dönüştürebilir. Gönderildikten sonra, kullanıcı bu içeriği akıllı telefonlarından TV’den görüntülemeye devam edebilir.

Ekstra Maliyetler ve Sınırlamalar

Akıllı TV’leri çevreleyen hype zorlayıcıdır, ancak dikkate alınması gereken bazı maliyet ve sınırlama faktörleri vardır.

Akıllı TV platformları birçok ücretsiz kanala ve hizmete erişim sağlasa da, çoğu bir aylık abonelik veya görüntüleme başına ödeme ücreti gerektirir. Bu maliyetleri eklemeye başladığınızda, aylık kablo / uydu faturasından daha fazla harcama yapabilirsiniz. Öte yandan, sadece istediğiniz kanallar ve içerik için ödeme yapacaksınız.

Marka / model akıllı TV, erişiminiz olan hizmet ve özellikleri belirler. Tüm akıllı TV’ler aynı temel hizmetlerin birçoğuna (Netflix, Vudu, Hulu, Pandora) erişse de, bazı akıllı TV platformlarında erişilemeyen çok sayıda ek ve niş kanal olabilir. Ayrıca, akıcı ses ve video içeriğine erişmek için iTunes’u kullananlar için, bu kabiliyete sahip bir TV yok. Bu yüzden akıllı TV’niz olsa bile, bir Apple TV kutusu satın almanız gerekiyor.

Akıllı TV’lerle Size Casusluk Yapabilir

Akıllı TV kullanmak gizlilik sorunlarına yol açabilir. Akıllı TV’ler ve / veya içerik uygulaması sağlayıcıları, görüntüleme önerilerinizi izlemek için genellikle görüntüleme alışkanlıklarınızı izler. Örneğin, Netflix’e her giriş yaptığımda, menü son zamanlarda izlediklerimi ve “son izlenenler” listeme dayanarak beğendiğim filmler veya programlar için güncellenmiş önerileri gösterir.

smart tv ye ihtiyacınız var mı

Bu tür izlemenin iyi bir şey olduğunu düşünebilirsiniz çünkü izleyecek filmler veya programlar için arama süresini kısaltır, ancak akıllı TV izleme alışkanlıklarınızı izlemekten daha fazlasını yapabilir.

Akıllı TV’nizde bir web kamerası veya ses kontrolü varsa, birinin sizi hacklemesine ve görmesini / duymasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca, TV’nizi kullanarak yaptığınız kredi kartı satın alımları üçüncü taraflarca takip edilebilir. Ses kontrolünüz veya web kameranız açıksa – yapamayacağınız veya kamuya söylemeyeceğiniz bir şey söyleme ya da yapma – ve çevrimiçi kredi kartı satın alımlarınızla temkinli olun.

Smart TV Alternatifleri

Medya Aygıtları

Akıllı özellikler eklemenin bir yolu, bir medya aygıtı kullanmaktır. Bir ortam flama TV’nizin HDMI bağlantı noktasına takılan ve Ethernet / WiFi üzerinden internet yönlendiricinize bağlanan küçük bir kutu olabilir. HDMI girişi olmayan eski bir TV’niz varsa, seçenekleriniz daha sınırlıdır. Ancak Roku’nun Express + medya aktarıcısı bu durumlar için analog video ses bağlantıları sağlar.

Başka bir medya aktarıcısı türü, bir USB flash sürücüden biraz daha büyük olan bir çubuktur. Bunun yerine, kullanılabilir bir HDMI girişine sahip bir TV’ye takılır. Çubuk tipi medya videosu yalnızca WiFi sağlar, bu yüzden kablosuz internet yönlendiricinizin olduğundan emin olun. Çubuğun da bir USB veya AC güç kaynağına bağlanması gerekir.

Blu-ray Disc Oynatıcılar

TV izleme deneyiminize akıllı özellikler eklemenin bir başka pratik yolu da bir Blu-ray Disc oynatıcısıdır. Fiziksel medya (Blu-ray diskler, DVD’ler, CD’ler) oynatmaya ek olarak, hemen hemen tüm Blu-ray Disk oynatıcılar. Bir dizi internet akış kanalına erişim sağlar (marka ve modele bağlı olarak).
Bununla birlikte, internet kanalı seçimi genellikle bir medya akış kutusu veya çubuğuyla olduğu kadar kapsamlı değildir. Ancak TV’nize hem bir medya flama ve hem de Blu-ray Disc oynatıcısını bağlamanız gerekmediği için kesinlikle uygundur. Kablo karmaşasının üstünde. DVD’lerin, Blu-ray Disklerin ve CD’lerin bir hayranı iseniz, ancak ek bir içerik kaynağı olarak akış eklemek istiyorsanız. Bir Blu-ray Disc oynatıcı sizin için bir çözüm olabilir.

DVR

Kanal Master ve TIVO gibi şirketler, tek bir kutuda, havadan yayın yapan TV sinyallerinin. Video kayıtlarının ve internet akışının alınmasını birleştiren, havadan yayın yapan DVR’leri pazarlıyor.

Blu-ray Disc oynatıcılarda olduğu gibi, internet kanalı seçimi sınırlı olabilir ve kayıt özellikleri sadece alınan televizyon programlarıyla çalışır. Ancak “kablo kesiciler” in faydalanabileceği başka bir seçenek sunar. Bununla birlikte, DVR seçeneği medya flama ve Blu-ray Disc oynatıcı seçeneklerinden daha pahalıdır.

Stereo veya Ev Sineması Alıcıları

Akıllı TV’ler ve medya yayıncıları bazı çevrimiçi müzik kanallarını içeriyor olsa da. Büyük bir müzik hayranıysanız, ağ özellikli bir stereo veya ev sineması alıcısı satın almayı tercih edebilirsiniz. Bu seçenek sadece çeşitli müzik dinleme servislerine erişim sağlamakla kalmaz. Aynı zamanda dahili TV hoparlörlerinden veya bir soundbar ile birleştirilmiş bir TV’den. Çok daha yüksek bir dinleme deneyimi sağlayan bir stereo veya ev sineması hoparlör kurulumundan müziği çalar.

teknik destek

Hakkında Fatih ATEŞ

İster iPhone'undaki, ister Android cihazındaki veya Windows'taki ayarlar arasında geziniyor olsun, Fatih her zaman teknolojiye düşkün olmuştur. Teknolojiye, Windows'a ve güç düğmesi olan her şeye tutkuyla bağlı olarak, zamanının çoğunu yeni beceriler geliştirmek ve teknoloji dünyası hakkında daha fazla şey öğrenmek için harcadı. Öğrendiklerini de sizlerle paylaşıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.