Telefonda Virüs Olduğu Nasıl Anlaşılır 2019

teknik destek

Telefonda Virüs Olduğu Nasıl Anlaşılır makalemizle telefonunuzda virüs varsa harekete geçmeniz gerektiğini bildiren ipuçlarını paylaşıyoruz.

Telefonunuzun işletim sistemi için yalnızca resmi mağazasından uygulamalar indirmediyseniz ve hangi dosyaları açtığınıza (genellikle e-posta yoluyla) dikkat etmediyseniz, telefonunuzda virüs bulunmaması ihtimali yüksektir. Bununla birlikte, virüsler ve diğer zararlı yazılımlar hem akıllı telefonları hem de tabletleri etkileyebilir. Bu yüzden telefonda virüs nasıl anlaşılır bilmek gerekir.

Telefonlar Virüs Alabilir mi? Evet, bilgisayarların yaptığı gibi, uygulamalar, e-postalar ve hatta metin mesajları aracılığıyla gönderilen kodlarla. Teknik olarak, bilgisayar kodu, cihaz etkilendikten sonra kod kendiliğinden çoğaldığında ve ardından verileri tahrip ettiğinde veya kendisini başka bir cihaza göndermeye çalıştığında virüs olarak tanımlanır. Bu yüzden akıllı telefonlar virüs bulaştırırken diğer sorunlardan daha nadir görülürler.

Telefonum Nasıl Virüs Getirdi? Telefonların virüs ve diğer sorunlara yakalanmasının en yaygın yolu uygulamalar, e-posta yoluyla ekler, metin mesajları ve hatta nefis web siteleridir.

Telefonları Ne Tür Virüsler Kullanıyor? Sonuç olarak, telefonunuzda ne tür bir virüsün olabileceği önemli değildir, çünkü, ne olursa olsun, türünün ne olduğu ele alınmalıdır. Ancak, muhtemelen burada listelenenlerden biri. Telefonunuzun işlevselliğini sınırlamanın yanı sıra, virüsler verileri silerek, özel bilgiler toplayarak veya yetkisiz satın alımlar yaparak (veya yapmaya çalışarak) hayatınızda daha ciddi hasara neden olabilir.

  • Adware – Web sayfalarına veya uygulamaların zarar görmesine veya güvenlik ihlallerine neden olabilecek bağlantıları olan reklamlar oluşturur.
  • Malware – Kişisel bilgileri çalmak, kısa mesaj göndermek veya başka sorunlu işlemler yapmak için bazı telefon işlevlerini devralır.
  • Ransomware – Dosyaları veya uygulamaları kilitler, ardından kilidini açmak için kullanıcıdan para ister.
  • Spyware – Kullanıcının telefon etkinliğini kötü amaçlı amaçlar için izler.
  • Trojan Horse – Meşru bir uygulamaya kendini ekler, sonra telefonun çalışmasını engeller.

Şimdi telefonda virüs nasıl anlaşılır sorusuna yanıl olacak ip uçlarını inceleyin.

Telefonda Virüs Olduğu Nasıl Anlaşılır

Telefona virüs bulaştığı nasıl anlaşılır işte aranacak bazı anlatıcı işaretler:

  • Telefonunuzda İndirmediğiniz Uygulamalar Var. Tanımadığınız bir uygulama olup olmadığını görmek için uygulama listenizi kontrol edin.
  • Telefonunuz Düzenli Olarak Kilitleniyor. Bir kez meydana gelirse ve başka semptom yoksa, bir virüs sorun olmayabilir. Fakat sık sık meydana gelmeye başlarsa, sebep virüs olabilir.
  • Pil Normalden Çok Daha Hızlı Bitiyor. Telefonunuzu normalde kullandığınız gibi kullanıyorsanız, ancak daha hızlı bir şekilde bitiyorsa, bu muhtemel bir işarettir.
  • Normalden Daha Fazla Pop-Up Reklam Alıyorsunuz. Bir virüs, pop-up reklamların daha yaygın ve sinir bozucu olmasına neden olabilir.
  • Veri Kullanımı Mantıklı Bir Açıklama Olmadan Artar. Mobil faturanız normalden çok daha fazla veri kullanıyorsa ve telefonunuzu normalde kullandığınız gibi kullanıyorsanız, bunun nedeni bir virüs olabilir.
  • Faturanızda Ek Manifatura Ücretleri Alıyorsunuz. Bazı kötü amaçlı yazılımlar, ücretlendirmelerinizi artırarak premium numaralara kısa mesajlar gönderir.

Telefonda virüs olduğu nasıl anlaşılır öğrendiniz. Bir virüsünüz olduğundan şüpheleniyorsanız, Android cihazınızdan kaldırmak için işlem yapmanız gerekir.

Telefon Virüslerini Nasıl Önleyebilirim

Telefonunuzun virüs bulaşmasını önlemek için yapabileceğiniz birçok şey var.

Güncel Kalın. Telefonunuz için saygın bir virüsten koruma uygulaması indirin ve yükleyin. Ek olarak, işletim sistemi güncellemelerini daima kabul edin.

Sadece Onaylanmış Uygulamaları Kullanın. Onaylı uygulamaları yalnızca Android cihazlar için Google Play, iOS cihazlar için App Store veya Windows tabanlı cihazlar için Microsoft Store’dan indirdiğinizden emin olun. O zaman bile dikkatli olun. Kaliteli bir uygulama edindiğinizden emin olmak için yorumları okuyun, geliştiricinin web sitesine bakın ve pazarlık yaptığınızdan daha fazlasını alabileceğiniz diğer tüm söyleyici işaretlere bakın.

E-Posta Geldiğinde Meraklı Olun. Bilgisayarınızdaki mesajlara bakarken kullandığınız e-posta hijyenini kullanın. Eklere karşı dikkatli olun ve yalnızca güvenilir kaynaklardan gelenleri açın. Mesaja gömülü olan bağlantılarda aynı dikkat düzeyini kullanın. Son olarak, iş yaptığınız şirketlerden gelmiş gibi görünen iletilere karşı dikkatli olun. Çoğu dolandırıcı, genellikle e-posta adreslerinin, zayıf dilbilgisinin ve “kredi kartı bilgilerinizi güncellemenizi” ya da diğer kimlik avı planlarını bildirme isteklerinin belirten işaretlerini içeren sahte e-postalar gönderir. Ne yazık ki, bu mesajlar aynı zamanda genellikle dolandırıcı olarak poz veren şirketten meşru görünümlü bir logo içerir.

Mesajları İzleyin. Metin ve sosyal medya mesajlarının yanı sıra reklamlarla ilgili aynı şüphecilik seviyesini koruyun.

Hislerinize Güvenin. Telefonunuzda yaptığınız herhangi bir etkinlikle ilgili bir şey “kapalı” görünüyorsa, bir adım geriye gidin ve ilerlemenin telefonunuzun işlevselliğini veya elinde tuttuğu verilerin bir kısmını kaybetmeye değip değmeyeceğini kendinize sorun.

iOS Telefona Virüs Bulaştığı Nasıl Anlaşılır

iPhone’lar virüs bulamıyor!” tam olarak doğru değil. Herhangi bir iOS aygıtı bir bilgisayardır ve herhangi bir bilgisayar virüs bulaştırabilir.

Bununla birlikte, iOS cihazınıza jailbroken atmadıysanız, virüs olma ihtimali düşüktür. App Store‘da arama yaparsanız, Anti-Virus (herhangi bir veya iki oyundan başka) başlığında hiçbir uygulama bulamazsınız. Apple‘ın iOS uygulaması, Uygulama A’nın, Uygulama B’nin çalıştığı alana müdahale edemeyeceği şekilde tasarlanmıştır. Bu, tüm işletim sistemi için geçerli olduğundan, bir uygulama, iOS cihazınızda virüs arayamaz, çünkü uygulamalar her alana erişemez.

Ancak, App Store’dan iddia ettiğiden fazlasını yapan bir uygulama indirmek mümkündür. Herhangi bir uygulama isteğinin ayrıcalıklarına dikkat edin. Örneğin, oyunların çoğunun fotoğraflarınıza, kameranıza veya mikrofonunuza erişmesi gerekmez.

Telefonda Virüs Olduğu Nasıl Anlaşılır ve bununla ilgili artık neler yapmanız gerektiğini biliyorsunuz. Hala herhangi bir duruma karşı telefonda virüs nasıl anlaşılır bilmek isterseniz yorumlarda bize belirtin yardımcı olmaya çalışalım.

teknik destek

Hakkında Fatih ATEŞ

İster iPhone'undaki, ister Android cihazındaki veya Windows'taki ayarlar arasında geziniyor olsun, Fatih her zaman teknolojiye düşkün olmuştur. Teknolojiye, Windows'a ve güç düğmesi olan her şeye tutkuyla bağlı olarak, zamanının çoğunu yeni beceriler geliştirmek ve teknoloji dünyası hakkında daha fazla şey öğrenmek için harcadı. Öğrendiklerini de sizlerle paylaşıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.