Çevrimiçi Bilgileri Korumak için Alınacak 5 Önlem

teknik destek

Bu makalede Çevrimiçi Bilgileri Korumak için Alınacak 5 Önlem hakkında önemli bilgiler paylaşacağız. Dikkatle inceleyiniz.

Alakalı Sorular:

sosyal medya bilgi gizliliği, sosyal medya ve gizlilik, çevrim içi bilgi güvenliği, çevrimiçi bilgileri korumak,

Muhtemelen hepimiz kamu tüketimine yönelik olmayan(yani herkesin bilmesi gerekmeyen) bilgilerinin, olması gerekenden daha az dikkatli olan çeşitli ünlülerin ve politikacılar hakkında haberlerin ortaya çıktığını görmüşsünüzdür. Bu hassas bilginin düzgün gözetimi olmadan, internet bağlantısı olan herkes için kullanılabilir hale gele bileceğini aklınızdan çıkarmayın.

Çevrimiçi Bilgileri Korumak için Alınacak 5 Önlem

Bilgilerin güvenli bir şekilde çevrimiçi ortamda saklanması, yalnızca politikacılar ve ünlüler için değil, birçok insan için giderek artan bir endişe kaynağıdır. Kendi kişisel bilgileriniz için hangi gizlilik önlemlerini alabileceğinizi düşünmek akıllıca olacaktır. Finansal, yasal ve kişisel. Bu yazıda, gizliliğinizi korumaya çalışırken, olası sızıntılara karşı kendinizi korumak, utançtan kaçınmak ve bilgilerinizi güvende tutmak için beş pratik yoldan geçeceğiz.

Her Çevrimiçi Hizmet için Benzersiz Şifreler ve Kullanıcı Adları Oluşturun

Ben tek şifre kullanıyordum. Ta ki Web şifremin kırılıp E-Posta adresime erişilerek tüm bilgilerimin değiştirilmesiyle sonuçlanana kadar bu hatamı fark etmedim. Birçok kişi, tüm çevrimiçi hizmetlerinde aynı kullanıcı adlarını ve şifrelerini kullanır. Sonuçta, çok var ve hepsi için farklı bir giriş ve şifre takip etmek zor olabilir. Birden çok güvenli şifrenin oluşturulup saklanması için bir yol arıyorsanız, KeePass iyi bir seçenek ve artı ücretsiz. “KeePass, şifrelerinizi güvenli bir şekilde yönetmenize yardımcı olan ücretsiz bir açık kaynak şifre yöneticisidir. Tüm şifrelerinizi bir ana anahtar veya bir anahtar dosyası ile kilitlenmiş tek bir veritabanına koyabilirsiniz, böylece tek bir ana şifreyi hatırlamanız veya tüm veritabanının kilidini açmak için anahtar dosyasını seçmeniz yeterlidir. Veritabanları en iyi şekilde şifrelenir. ve şu anda bilinen en güvenli şifreleme algoritmaları AES ve Twofish tir”.

Hizmetlerin Bilgilerinizi Koruduğunu Düşünmeyin

DropBox gibi çevrimiçi depolama siteleri bilgilerinizi güvende tutmak için oldukça iyi bir iş çıkarır. Ancak, yüklediğiniz şeyin özellikle hassas olduğundan endişe ediyorsanız, bunu şifrelemelisiniz – BoxCryptor gibi hizmetler sizin için ücretsiz olarak yapacaktır (kademeli fiyatlandırma düzeyleri geçerlidir).

Bilgilerin Çevrimiçi Paylaşılmasında Dikkatli Olun

Formları doldurmamız veya Web’de her zaman yeni bir hizmette oturum açmamız istenir. Bütün bu bilgiler ne için kullanılıyor? Şirketler, serbestçe verdiğimiz verileri analiz ederek ve kullanarak çok para kazanıyorlar. Biraz daha özel kalmak isterseniz, çok fazla kişisel bilgi isteyen ve diğer kullanımlar için saklayan gereksiz formları doldurmamak için BugMeNot‘u kullanabilirsiniz.

Özel Bilgileri Asla Vermeyin

Şu ana kadar kişisel bilgileri (isim, adres, telefon numarası, vb.) vermenin büyük bir sorun olacağının bilincindeyiz. Ancak, pek çok kişi, forumlarda ve sosyal medya platformlarında yayınladıkları bilgilerin eksiksiz bir resim oluşturmak için parça parça bir araya getirilebileceğini anlamıyorlar. Bu pratiğe “doxxing” denir ve özellikle de birçok kullanıcının kendi çevrimiçi hizmetlerinde aynı kullanıcı adını kullandığı için bir problem haline gelmektedir. Bu durumu önlemek için ne kadar bilgi verdiğiniz konusunda son derece dikkatli olun ve aynı kullanıcı adını hizmetlerde kullanmadığınızdan emin olun (bu makalenin birinci paragrafına bakın).

Sitelerden Sık Çıkış Yapın

İşte çok sık meydana gelen bir senaryo: Ahmet banka bilançosunu kontrol ederken bir ara vermeye karar verir. Dikkatsizleşir ve banka bilançosu sayfasını bilgisayarında bırakır ve herkesin görmesi ve kullanması için güvenlik açığı bırakır. Bu tür bir şey her zaman olur: Finansal bilgiler, sosyal medya girişimleri, e-posta, vb. Tümüyle son derece kolay bir şekilde ele geçirilebilir. En iyi uygulama, kişisel bilgilere baktığınızda güvenli bir bilgisayarda (herkese açık veya işsiz) olduğunuzdan emin olmak ve herkese açık bir bilgisayarda kullanmak istediğiniz herhangi bir siteden çıkış yapmaktır. Bu bilgisayara erişim bilgilerinize erişemeyecektir.

Çevrimiçi Gizliliğe Öncelik Verme

Onunla yüzleşelim: Bizimle iletişime geçtiğimiz herkesin en iyi çıkarlarımız olduğunu düşünmek istersek, bu her zaman böyle değildir. Özellikle de çevrimiçi olduğumuzda geçerlidir. Kişisel bilgilerinizin web üzerindeki istenmeyen sızıntılarından korunmak için bu makaledeki ipuçlarını kullanın. Bu durumu küçümsemeyin. Gelecekte bu tür veriler çok da ciddi sorunlara neden olacağını unutmayın.

teknik destek

Hakkında Fatih ATEŞ

İster iPhone'undaki, ister Android cihazındaki veya Windows'taki ayarlar arasında geziniyor olsun, Fatih her zaman teknolojiye düşkün olmuştur. Teknolojiye, Windows'a ve güç düğmesi olan her şeye tutkuyla bağlı olarak, zamanının çoğunu yeni beceriler geliştirmek ve teknoloji dünyası hakkında daha fazla şey öğrenmek için harcadı. Öğrendiklerini de sizlerle paylaşıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.