Statik ve Dinamik IP Adresi Arasındaki Fark

teknik destek

Bu makalede statik ve dinamik ip adresi nedir öğrenip daha sonra Statik ve Dinamik IP Adresi Arasındaki Fark hakkında bilgi paylaşacağız.

IP Adresi, bilgisayarın internet trafiğinin sağlandığı adres. IP Adresi, Dinamik IP ve Statik IP şeklinde iki türdür. Bu yazıda, Statik IP Adresi ve Dinamik IP Adresi ile ilgili her şeyi ve birbirlerinden nasıl farklı olduklarını paylaştık.

İnterneti kullanan herkes IP Adresi ile ilgili yeterli bilgiye sahip olmalıdır. Hepimiz ‘IP Adresi‘ olarak bilinen bir şey olduğunu biliyoruz. Ancak, ne yaptığını bilen birkaçı var. IP Adresiyle ilgili yeterli bilgiye sahip olmak, bu makalede tartışacağımız birçok şekilde size yardımcı olabilir.

Statik ve Dinamik IP Adresi

Öyleyse IP Adresi ile başlayalım mı?

IP Adresi nedir? Basit bir deyişle, IP Adresi ağa bağlı bir cihazın adresidir. IP Adresi, internete bağlı cihazlara atanan benzersiz bir sayısal tanımlayıcıdan başka bir şey değildir. IP Adresi, her bir bağlantının benzersiz şekilde tanımlanmasına yardımcı olur.

IP Adresi, bilgisayarın internet trafiğinin sağlandığı adres. Şimdi hepiniz bize kimin IP Adresi atadığını merak ediyor olabilirsiniz. Eh, kayıt olduğunuzda size bir IP Adresi atayan ISS (İnternet Servis Sağlayıcısı) idi. Genellikle ISS, ihtiyaca bağlı olarak kullanıcılara Statik IP Adresi veya Dinamik IP Adresi atar.

Statik ve Dinamik IP Adresi Arasındaki Fark Makalesi ile ilgili görseller
Statik ve Dinamik IP Adresi Arasındaki Fark Nedir

Statik IP Adresi Nedir?

Statik IP Adresi, ISS’niz tarafından size kalıcı olarak verilen şeydir. Bu, modemi yeniden başlatsanız bile IP Adresinin aynı kalacağı anlamına gelir. Statik IP Adresi, genellikle web sitelerini barındıran, e-posta, veritabanı ve FTP Hizmetleri sağlayan sunuculara atanır. Bir ISS’yi seçerken, genellikle el ile değiştirilene kadar değişmeyecek Statik IP Adresi alırız.

Ancak, Statik IP çoğunlukla sunucular içindir ve size atandığından beri, makinelerinizi Statik IP Adresini kullanacak şekilde yönlendirici veya sunucu gibi el ile yapılandırmanız gerekir. Ancak IP adresi, Sanal Özel Ağ (VPN) Uygulamaları ile maskelenebilir.

Dinamik IP Adresi Nedir?

Dinamik IP Adresi, Statik IP Adresinin tersidir. Dinamik IP Adresi, İnternet Servis Sağlayıcınız tarafından dinamik olarak atanmıştır. Bu, internete bağlı cihazı her yeniden başlattığınızda, farklı bir IP Adresi alacağınız anlamına gelir.

Telekom operatörü çoğunlukla Dinamik IP Adresi kullandı. Mobil verilerimizi her yeniden başlatışınızda IP Adresinizin değişmesinin ana nedeni budur. Teknik olarak, Dinamik IP Adresinin DHCP Yapılandırmasına bağlı olarak otomatik olarak değiştiği DHCP Protokolü kullanılarak bilgisayar ağ kartlarına otomatik olarak atanır.

Statik ve Dinamik IP Adresi Arasındaki Fark

Hem Statik hem de Dinamik IP Adresini karşılaştırırsak, Dinamik IP adresi Statik’le karşılaştırıldığında daha güvenilir görünmektedir, çünkü otomatik olarak yapılandırılmıştır. Dahası, web sitelerinin risk kırma riskleri Statik IP adreslerinde her zaman yüksektir, çünkü sabit kalmaktadır.

Yani, bu tamamen Statik ve Dinamik IP Adresi Arasındaki Fark ile ilgili. Bunun hakkında ne düşünüyorsun? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlarda paylaşın.

teknik destek

Hakkında Fatih ATEŞ

İster iPhone'undaki, ister Android cihazındaki veya Windows'taki ayarlar arasında geziniyor olsun, Fatih her zaman teknolojiye düşkün olmuştur. Teknolojiye, Windows'a ve güç düğmesi olan her şeye tutkuyla bağlı olarak, zamanının çoğunu yeni beceriler geliştirmek ve teknoloji dünyası hakkında daha fazla şey öğrenmek için harcadı. Öğrendiklerini de sizlerle paylaşıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.