PANELİ GİZLEDESTEK ALMAK İÇİN 11820'Yİ ARAYABİLİRSİNİZ DOKUN ARA
15 Aralık 2018 Cumartesi 10:05
AnaSayfa / Blog / Bilgisayar Destek / Windows 10 Hesap Senkronizasyonu Kapatma

Windows 10 Hesap Senkronizasyonu Kapatma

Duvar kağıdı ve ayarlarınızı Windows 10’daki Microsoft Hesabınızdan kapatmak mı istiyorsunuz? İşte Windows 10 Hesap Senkronizasyonu Kapatma adımları.

Bir Microsoft Hesabı kullanarak Windows 10’a giriş yaparsanız, Windows 10 yerleşik senkronizasyon işlevlerinden de yararlanırsınız. Bu da kaydedilmiş bazı ayarları, renkleri ve duvar kağıtlarını alır ve bunları diğer Windows 10 cihazlarına da giriş yaptığınızda otomatik olarak uygulamak için bulutta depolanır.

Bu senkronizasyon işlevselliği ilk olarak Windows 8‘de tanıtıldı ve bugün Windows 10‘da kullanılıyor. Ancak, oturum açtığınız ve yeniden başlamak istediğiniz her cihazla senkronize edilmiş tüm ayarlardan yoruluyorsanız, işte nasıl gidebileceğinizi öğrenebilirsiniz.

Bunu yapmanın en iyi zamanı, Windows 10’u yüklemenin ya da hesabınızı ilk kez yeni bir PC’ye kurmanın temizliğidir. Eski ayarlarınızın yeni PC’nize senkronize edilmesini veya yüklenmemesini istemiyorsanız, bu kılavuzu izleyin ve eski senkronizasyon ayarlarınızı Microsoft’un sunucularından kaldırın. Bu, varsayılan Windows 10 duvar kağıdı ve her şey ile yeni PC’nize veya Windows 10’a giriş yaparken size temiz bir sayfa listesi verecektir.

Windows 10 Hesap Senkronizasyonu Kapatma

Rahat olun ve şu basit adımları takip edin:

Windows 10 Hesap Senkronizasyonu Kapatma

  • Sayfanın üstündeki Cihazlar sekmesini seçin.

Windows 10 Hesap Senkronizasyonu Kapatma

  • Listelenen cihazlarınızdan birinin altındaki Ayrıntıları Göster‘i seçin.

Windows 10 Hesap Senkronizasyonu Kapatma

  • Cihaz ayrıntıları açıldığında Diğer Eylemler‘i seçin.

Windows 10 Hesap Senkronizasyonu Kapatma

  • Açılır menüdeki Kişisel ayarlar için tüm cihazlardan bulut yedeğini kaldırın seçeneğini seçin.
  • Bu web sitesinde sunulan talimatları okuyun ve PC’nizde Microsoft Hesabınızdan çıkış yaptığınızdan veya senkronizasyon ayarlarınızı kapattığınızdan emin olun.

Windows 10 Hesap Senkronizasyonu Kapatma

  • Kaldır’ı seçin.
  • Evet’i seçin.

Windows 10 Hesap Senkronizasyonu Kapatma

Hesap senkronizasyon ayarlarınız Microsoft’un sunucularından silinecektir. Artık duvar kağıtları ve daha fazlası dahil olmak üzere Microsoft Hesabı senkronizasyon ayarlarınızla yeni bir başlangıç yapabileceksiniz.

Yukarıda da belirttiğim gibi Windows 10 Hesap Senkronizasyonu Kapatma bir sonraki Windows kurulumunda veya bir cihazda hesap açtığınızda kişisel verilerinizi o cihaza aktarmayacak ve cihazı yeni bir Windows ayarları ile kullanacaksınız. Bu bana göre faydalı bir işlem değil ama kişisel tercihtir.

Yukarıda anlatılan işlemlerle alakalı takıldığınız bir durum yada sormak istediğiniz bir soru varsa aşağıdaki yorum bölümünü kullanarak bize ulaşabilirsiniz.

Bu yazı size yardımcı oldu mu?
Gönderiyi beğendiyseniz bize bildirin. Bu, makaleleri geliştirebilmemiz için tek yol.
Evet0
Hayır0
Powered by Devhats

Hakkında Fatih ATEŞ

Merhaba Ben Fatih 1988 Erzincan doğumluyum. Kırıkkale Meslek Yüksek Okulu’nda Bilgisayar Programcılığı mezunuyum ve özel bir şirkette çalışıyorum. Bu Sayfada yazdıklarım, çalıştığım şirketinde katkılarıyla kişilerin en fazla yaşadıkları sorunlar hakkında bilgi sahibi olarak hazırlanmıştır. Amacım bunları size görsel dokümanlarla sunmaktır.

ÖĞRENMEK İSTER MİSİNİZ?

Port Yönlendirme / Port Açma Nasıl Yapılır

Aşağıda, çoğu modem için Port Yönlendirme adımları ve karşılaşılabilecek sorun giderme ile ilgili ek yardım …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.