Dünyanın ilk QLC NAND SSD si

teknik destek

Son raporlara göre, son zamanlarda dev çip üreticisi Intel ve Micron, dünyanın ilk QLC NAND SSD si piyasaya sürdü. Böylece artık daha yüksek boyutlardaki SSD ler satın alına bilinecek fiyatlarda olacak.

Alakalı Sorular:

slc mlc tlc qlc, 5210 ion ssd, qlc nand ssd, qlc nand ssd özellikleri, dünyanın ilk qlc nand ssd si,

Bu sürücülerin aşırı fiyatlarından dolayı kullanıcıların büyük çoğunluğunun 500 GB’ın üzerinde SSD’ye sahip olmadığını çok iyi biliyoruz. Ancak, SSD’lerin kapasitesini artıran teknolojiler ortaya çıkmaya devam ediyor. Ancak, şimdi son raporlara göre, son zamanlarda dev çip üreticisi Intel ve Micron, dünyanın ilk QLC NAND SSD‘sini piyasaya sürdü.

Dünyanın ilk QLC NAND SSD si

SSD’lerin kapasitesini artıran teknolojiler ortaya çıkmaya devam ediyor. Örneğin Micron, QLC NAND çiplerine dayanan ilk ticari ölçekli model olan 5210 ION‘u açıkladı.

Bunun ne anlama geldiğini bilmiyorsanız, anlamanın zor olmadığını bilin. Dört tip NAND Flash bellek hücresine sahibiz: Tek Düzeyli Hücre (SLC), Çok Seviyeli Hücre (MLC), Üç Seviyeli Hücre (TLC) ve son zamanlarda Dört Seviyeli Hücre (QLC). Temel olarak, her bir hücrenin saklayabileceği bit sayısıdır:

  • SLC: Hücre başına 1 bit.
  • MLC: 2 bit.
  • TLC: 3 bit.
  • QLC: 4 bit.

Daha fazla bit, bellek yongasının yoğunluğu artar, yani depolama kapasitesi artar. Bu hesapta, hücre katmanlarının sayısını da göz önünde bulundurmak gerekiyor: Micron ile dev çip üreticisi Intel arasındaki bir ortaklığın sonucu olan 5210 ION, 64 QLC katmanlarla çalışıyor ve bu da depolama kapasitelerinin 1,92 TB’tan 7,68 TB’a çıkmasına neden oluyor.

Okuma ve yazma veri oranları gibi detaylar henüz rapor edilmemiştir. Ancak, yeni SSD’nin bin yazma döngüsünde tahmini bir ömrü olması gerektiği biliniyor, ancak bu modelin kendisi değil, QLC NAND teknolojisinin doğal bir özelliği.

dünyanın ilk QLC NAND SSD si,
Dünyanın ilk QLC NAND SSD si

TLC çiplerinin en az 5.000 döngüyü destekleyebileceğini göz önünde bulundurursanız çok azdır, ancak Micron 5210 ION’un döngü sayısının zorlu uygulamalar için yeterli olduğunu ima eder. Her iki durumda da, şirket modele beş yıllık garanti verecek.

Şimdi soğuk su kovası geliyor: 2,5 inçlik format ve 6 Gb / s SATA standardı olmasına rağmen, 5210 ION serisi profesyonel sunuculara ve uygulamalara hedefleniyor, bu yüzden sadece Ağustos ayında “seçili müşteriler” için kullanılabiliyor. Birim başına fiyat henüz açıklanmadı.

teknik destek

Hakkında Fatih ATEŞ

İster iPhone'undaki, ister Android cihazındaki veya Windows'taki ayarlar arasında geziniyor olsun, Fatih her zaman teknolojiye düşkün olmuştur. Teknolojiye, Windows'a ve güç düğmesi olan her şeye tutkuyla bağlı olarak, zamanının çoğunu yeni beceriler geliştirmek ve teknoloji dünyası hakkında daha fazla şey öğrenmek için harcadı. Öğrendiklerini de sizlerle paylaşıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.