NTFS File System Sorunu ve Çözümü

teknik destek

NTFS File System Hatasını, NTFS dosya sistemindeki bozulma veya sabit diskteki bozuk bloklar (sektörler) bu hatayı tetikleyebilir.

NTFS File System Error: Bozuk sabit sürücü (SATA/IDE) sürücüleri, sistemin diske okuma ve yazma yeteneğini de olumsuz yönde etkileyerek, hataya neden olabilir. Bu sorunun çözümü için Bilgisayarı Güvenli Mod‘a açın ve aşağıdaki adımları izleyin.

Güvenli Modda açıldıktan sonra Başlat -> Çalıştır ardından çalışma satırında cmd yazın ve enter tuşuna basın. Komut isteminde sabit sürücüdeki hataları düzeltmek için chkdsk /f  yazın. Herhangi bir hata bulunursa, ScanDisk’i bilgisayarda çalıştırmanız ve bulunan hataları düzeltmeniz önerilir.

NTFS FILE SYSTEM Sorunu ve Çözümü

Yedekleme Programlarını, Disk Araçlarını ve Alternatif Antivirüs Programını Devre Dışı Bırakın

Arka planda çalışan, verilerinizi yedeklemenize yardımcı olacak şekilde tasarlanmış tüm programlar, üçüncü taraf disk birleştirme araçları gibi disk araçları ve bazı virüsten koruma programları bu soruna neden olabilir. Bilgisayarınızda çalışan tüm yedekleme programlarını ve disk araçlarını devre dışı bırakın. Virüsten koruma programları da buna neden olabileceğinden, mevcut antivirüs programınızı kaldırmanızı ve bilgisayarın korunmasına yardımcı olmak için alternatif bir antivirüs yüklemenizi öneririz. En iyi Ücretsiz Antivirüs Programları sayfamızı kontrol ederek bu konuda bilgiye erişebilirsiniz.

NTFS File System Hatası

Windows’u Yeniden Yükleyin

Windows’u yüklerken ya da Windows’u yeniden yükledikten hemen sonra sorun oluşursa, Windows’u geri yüklemenizi öneririz: Sistem Geri Yükleme CD’si, Windows kurulum CD’si veya gizli bölüm. Bunun sabit disk sürücüsü sorunu olmadığını doğrulamak için, kurulum sırasında sabit diskteki tüm bölümleri sildikten sonra yeniden oluşturmanızı, sürücüyü biçimlendirmenizi ve sonra Windows’u kurmanızı öneririz. Biçim işlemi sırasında herhangi bir hatayla karşılaşırsanız, sabit sürücü bozuktur ve değiştirilmesi gerekir.

NTFS File System Windows 10

Kötü veya Bozulmuş Donanım

Son olarak, ntfs file system çözümü için yukarıdaki tüm adımlar takip edildikten sonra hala NTFS FILE SYSTEM Sorunu var ve Windows’u yükleyemiyor veya yükleyemiyorsanız, bir donanım sorununuz olabilir. Bilgisayarınızda bozuk sabit sürücü, bozuk kablo veya bozuk key bağlantısı olabilir. Önce sabit sürücüyü bilgisayardan değiştirmenizi öneririz. Bu eğişikliği yapmanıza rağmen hala sorun devam ediyorsa bu noktada bir uzmandan (servis) destek almanız daha mantıklı olacaktır. Bizim yapabileceğimiz bu durum varsa yorumlarda iletebilirsiniz.

teknik destek

Hakkında Fatih ATEŞ

İster iPhone'undaki, ister Android cihazındaki veya Windows'taki ayarlar arasında geziniyor olsun, Fatih her zaman teknolojiye düşkün olmuştur. Teknolojiye, Windows'a ve güç düğmesi olan her şeye tutkuyla bağlı olarak, zamanının çoğunu yeni beceriler geliştirmek ve teknoloji dünyası hakkında daha fazla şey öğrenmek için harcadı. Öğrendiklerini de sizlerle paylaşıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.