ZyXEL NBG6604 Kurulum Access Point Kurulumu

teknik destek

ZyXEL NBG6604 Kurulum modları 3 farklı şekilde yapılmaktadır. Biz bu yazıda ZyXEL NBG6604 Access Point Kurulumu hakkında bilgi paylaşacağız.

İnterneti dağıtmak için kullanılan cihazların kurulum modları vardır. Bu modlar kullanım durumuna göre adlandırılır. Access Point, Range Extender, Universal Repeater gibi kurulum modları bulunur. ZyXEL NBG6604 Kurulum adımlarına başlamadan önce Access Point modunun ne olduğunu öğrenelim.

Access Point Nedir?

Access Point, genellikle bir ofis veya büyük bir binada kablosuz yerel alan ağı veya WLAN oluşturan bir cihazdır. Access Point (Erişim Noktası) kablolu bir modeme veya hub’a bir Ethernet kablosuyla bağlanır ve belirlenen alana bir Wi-Fi sinyali gönderir. Örneğin, şirketinizin alım alanında Wi-Fi erişimini etkinleştirmek istiyorsanız ancak menzil içinde bir modeminiz yoksa, ön büroya bir Access Point alabilir ve tavandan sunucu odasına bir Ethernet kablosu bağlayabilirsiniz.

Access Point Kullanmanın Avantajları

Hem çalışanların hem de masaüstleri, dizüstü bilgisayarlar, cep telefonları ve tabletlerle bağlantı kurduğunuzda, kablosuz ağdaki 20 cihaz hızlı bir şekilde toplanır. Her biri 60 eşzamanlı bağlantıda, erişim noktaları ağınızda desteklenen cihazların sayısını ölçeklendirme özgürlüğü sağlar. Ancak bu, bu ağ geliştiricilerini kullanmanın avantajlarından yalnızca biridir. Şu noktaları göz önünde bulundurun:

Ethernet kablosu çalıştırabileceğiniz her yerde iş sınıfı Access Point kurulabilir. Daha yeni modeller Power over Ethernet Plus veya PoE + (bir birleşik Ethernet ve güç kablosu) ile de uyumludur. Bu yüzden ayrı bir güç hattı çalıştırmaya veya Access Pointe yakın bir prize takmaya gerek yoktur.

Ek standart özellikler, Captive Portal ve Erişim Denetim Listesi (ACL) desteğini içerir, böylece ağ güvenliğinden ödün vermeden misafir erişimini sınırlayabilir, ayrıca Wi-Fi ağınızdaki kullanıcıları kolayca yönetebilirsiniz.

Access Pointler, Küme Oluşturma özelliğini içerir. BT yöneticisinin bir dizi ayrı erişim noktası yapılandırması yerine tek bir varlık olarak bir Wi-Fi ağını görüntüleyebileceği, dağıtabileceği, yapılandırabileceği ve güvence altına alabileceği tek bir nokta oluşturur.

ZyXEL NBG6604 Kurulum

Şimdi aşağıdaki ZyXEL NBG6604 Access Point Kurulum adımlarına başlamadan önce ana modemden ZyXEL NBG6604 cihaz arasında Ethernet bağlantısı yapmanız gerekir. Bu cihaz kablo ile aldığı interneti hem kablolu hemde kablosuz olarak aynı anda dağıtabiliyor.

1. Adım: 192.1698.1.1 ile IP si cihaz arayüzünü açın.

ZyXEL NBG6604 IP Adresi 192.168.1.1 dir. Tarayıcının adres satırına 192.168.1.1 yazın ve klavyeden Enter tuşuna basın.

2. Adım: Varsayılan şifre ile cihaz güvenliğini geçin.

ZyXEL NBG6604 Modem Şifresi 1234 tür. Bu şifreyi daha önce kullanmadıysanız ekranda zaten yazacaktır. 1234 yazdıktan sonra klavyeden Enter tuşuna basın.

ZyXEL NBG6604 Access Point Kurulumu

3. Adım: Cihaz güvenliği için varsayılan şifreyi değiştirin.

Varsayılan şifre 1234 tü. Bu bilgiye sahip olan hemen herkes modeme bağlandığında bilgilerinizi değiştirebileceği için değiştirmeniz gerekir. En az 8 en fazla 30 karakterden oluşan bir şifre oluşturun.

ZyXEL NBG6604 Access Point Kurulumu

4. Adım: En son oluşturduğunuz şifre ile arayüze giriş yapın.

Şifre değişikliği yapıldığında sistem geri artıyor ve yeniden giriş yapmanızı istiyor. Son oluşturduğunuz şifreyi yazın ve Login butonuna tıklayın.

ZyXEL NBG6604 Access Point Kurulumu

5. Adım: Standart ve 5HGz Kablosuz ağ ayarlarını yapın ve Appy butonuna tıklayın.

ZyXEL NBG6604 Access Point Kurulumu

90 saniye içinde ZyXEL NBG6604 Access Point Kurulumu tamamlanacak ve ardından özet bir tablo göreceksiniz. Bu tablo görüldüğünde cihazınızı ister kablolu ister kablosuz olarak kullanabilirsiniz.

ZyXEL NBG6604 Kurulum

ZyXEL NBG6604 Kurulum

 

Go to Setup butonuna tıkladığınızda cihazın diğer ayarlarına ulaşmış olursunuz. Bu bölümde Lan, WAN, Kablosuz ve diğer güvenlik ayarlarınızı yeniden kuruluma gerek kalmadan yapılandırabilirsiniz. ZyXEL NBG6604 Kurulum adımlarını tamamladınız. İnternetin keyfini çıkarabilirsiniz.

teknik destek

Hakkında Fatih ATEŞ

İster iPhone'undaki, ister Android cihazındaki veya Windows'taki ayarlar arasında geziniyor olsun, Fatih her zaman teknolojiye düşkün olmuştur. Teknolojiye, Windows'a ve güç düğmesi olan her şeye tutkuyla bağlı olarak, zamanının çoğunu yeni beceriler geliştirmek ve teknoloji dünyası hakkında daha fazla şey öğrenmek için harcadı. Öğrendiklerini de sizlerle paylaşıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.