CPU Sıcaklığı Nasıl Kontrol Edilir

teknik destek

Kullanışlı,basit ve ücretsiz bir yazılım kullanarak CPU Sıcaklığı Nasıl Kontrol Edilir bu makalemizde en iyi yolunu göstereceğiz.

CPU, bilgisayarınızın operasyonunun beyinleridir. Eğer CPU’nuz çok ısınırsa, bilgisayarınızı bir çok yolla etkileyebilir ve ne yazık ki hiçbiri pozitif değildir. CPU’nuz ağır bir yük altındayken makineniz durgunlaşabilir veya yavaşlayabilir, hatta belki de tamamen kilitlenebilir veya kapanabilir.

Microsoft’un nihai bilgisinde, Windows’da yerleşik bir sıcaklık sensörüne ihtiyaç duymadıklarına karar verdiler, ancak bu bilgiler BIOS’unuzda kolayca bulunabiliyor olsa da, ona erişmek için kolay bir yolumuz yok. CPU’nuzun ne kadar sıcak çalıştığını kolayca kontrol etmek isterseniz ücretsiz bir program indirmemiz gerekecek.

CPU Sıcaklığı Nasıl Kontrol Edilir

Kendinize Core Temp adlı kullanışlı bir uygulama eklemeniz gerekecek. Web sitelerine gidin ve ana sayfadaki indirme butonuna basın.

Uygulamayı yükleyin ve sonra açın. Kurulumda bir miktar bloatware olacak, bu ücretsiz bir uygulama olduğundan, istendiğinde doğru kutuyu işaretlediğinizden emin olun.

Kurulumu tamamladıktan sonra program başlayacak ve CPU’nuz ile sahip olabileceğiniz tüm çekirdeğin sıcaklığını aşağıdaki gibi gösterecektir. Bu bana göre en basit cpu sıcaklığı ölçme programıdır.

CPU Sıcaklığı Nasıl Kontrol Edilir

CPU Sıcaklık Ölçer: Core Temp kompakt, az yer kaplayan, işlemci sıcaklığı ve diğer hayati bilgileri izlemek için güçlü bir programdır.

Core Temp’ı benzersiz kılan, çalıştığı yoldur. Sisteminizde her işlemcinin her bir çekirdeğinin sıcaklığını gösterebilir! Değişen iş yükleri ile sıcaklık dalgalanmalarını gerçek zamanlı olarak görebilirsiniz. Çekirdek Sıcaklık da anakart agnostiktir.

Tüm büyük işlemci üreticileri, ürünlerinde bir “DTS” (Dijital Termal Sensör) uyguladılar. DTS, geleneksel yerleşik termal sensörlere göre daha doğru ve daha yüksek çözünürlükte sıcaklık okumaları sağlar. (O nasıl çalışır?).
Bu özellik tüm son x86 işlemciler tarafından desteklenmektedir. Intel, AMD ve VIA tarafından işlemciler desteklenmektedir. Desteklenen işlemcilerin tam listesi mevcuttur.

Çekirdek Sıcaklık kullanımı kolaydır, ayrıca yüksek düzeyde özelleştirme ve genişletilebilirlik sağlar.
Core Temp, geliştiricilerin yeni özellikler eklemesine ve işlevlerini genişletmesine olanak tanıyan eklentiler için bir platform sağlar. Eklentilerimizi ve eklentileri burada bulabilirsiniz.

CPU Sıcaklığı Kaç Olmalı

Bugünün masaüstü işlemcilerinin çoğunluğu 35 ° C’yi geçmemeli ve çoğu 21 ° -32 ° C arasında olmalıdır. Aşağıda pek çok işlemci türü ve bunların ortalama sıcaklıklarını gösteren bir grafik bulunmaktadır. Unutmayın, bu sadece kullanıcılarımıza işlemcinin sıcaklığı hakkında genel bir fikir vermek içindir. Bilgisayarınızın çok ısındığını düşünüyorsanız, işlemcinizin güvenli sıcaklık aralığı hakkında bilgi almak için bu belgenin altına atlayabilirsiniz.

İŞLEMCİLER ORTALAMA SICAKLIK
AMD A6 45°C – 57°C
AMD A10 50°C – 60°C
AMD Athlon 85°C – 95°C
AMD Athlon 64 45°C – 60°C
AMD Athlon 64 X2 45°C – 55°C
AMD Athlon 64 Mobile 80°C – 90°C
AMD Athlon FX 45°C – 60°C
AMD Athlon II X4 50°C – 60°C
AMD Athlon MP 85°C – 95°C
AMD Athlon XP 80°C – 90°C

İşlemcimin sıcak olup olmadığını nasıl anlarım

Bir işlemci çok ısınırsa, aşağıdaki durumlardan bir veya daha fazlasını görürsünüz. Programları çalıştırırken veya özellikle gelişmiş bir oyun oynarken sıklıkla bu sorunla karşılaşılır.

  1. Bilgisayar çok daha yavaş çalışır
  2. Bilgisayar sık sık yeniden başlar
  3. Bilgisayar rasgele kapanır

Sıcaklığını aşan bir işlemci olan bir bilgisayarı kullanmaya devam etmek, işlemcinin ömrünü kısaltır.

Bilgisayarınızın donanım düzenine bağlı olarak, termal sensörler en uygun konumda konumlandırılmamalıdır. Bu, sıcaklığın gerçekte olduğundan daha soğuk veya daha sıcak olmasına neden olabilir.

Yularıdaki bilgiler CPU Sıcaklığı Nasıl Kontrol Edilir öğrenmenize ve ihtiyaç duyduğunuzda kullanmanız içindir. Ek bir sorunu varsa sorunlarda bizimle paylaşa bilirsiniz. Sizin bilgisayarınızın sıcaklığı kaç derece?

teknik destek

Hakkında Fatih ATEŞ

İster iPhone'undaki, ister Android cihazındaki veya Windows'taki ayarlar arasında geziniyor olsun, Fatih her zaman teknolojiye düşkün olmuştur. Teknolojiye, Windows'a ve güç düğmesi olan her şeye tutkuyla bağlı olarak, zamanının çoğunu yeni beceriler geliştirmek ve teknoloji dünyası hakkında daha fazla şey öğrenmek için harcadı. Öğrendiklerini de sizlerle paylaşıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.