IP Adresini Gizlemek için 3 Farklı Yol

teknik destek

IP Adresini Gizleme için çeşitli yolları ve her birinin avantajları ve dezavantajları vardır. IP Adresimi Nasıl Gizlerim sorunuz varsa buyurun okuyun.

IP Adresini Gizleme ihtiyacının doğuşu, IP adresiniz internetteki genel kimliğiniz gibidir. İnternet’te herhangi bir şey yaptığınız zaman, IP adresiniz sunuculara istediğiniz bilgileri geri gönderebilmelerini sağlar. Birçok site, genellikle daha fazla para harcayabilmek ve size daha kişiselleştirilmiş reklamlar sunmak için, bu adresleri etkin bir şekilde göz ardı ederek günlüğe kaydeder. Bazı insanlar için bu önemli bir sorundur dolayısıyla IP Adresimi Nasıl Gizlerim sorusu ortaya çıkar. Avantajları ve dezavantajları ile birlikte IP adresini gizlemenin yolları vardır.

IP adresini gizlemek, engellenen web sitelerine erişmenizi, çevrimiçi anonim kalmanızı, IP yasaklarını araştırmanızı, karanlık web’e erişmenizi ve kimliğinizi korumanızı sağlar.

İnsanların IP adresini gizleme istemelerinin en büyük nedenlerinden biri, takip edilmeden yasa dışı materyal indirebilmeleridir. Ama saklamak isteyebileceğiniz başka birçok neden var.

Bunun bir nedeni coğrafi kısıtlamalar ve sansürdür. Bazı içerikler hükümet tarafından engellenmektedir. Gerçek IP adresinizi gizleyebilir ve başka bir bölgeden geziniyormuş gibi gösterebilirseniz, bu kısıtlamaları ortadan kaldırabilir ve engellenen web sitelerini görüntüleyebilirsiniz. Özel şirketler, genellikle, belirli ülkelerde kullanılamaz hale getirerek, içeriklerini coğrafi olarak kilitlerler. Örneğin, YouTube’daki bazı ülkeler, YouTube’un para kazanma modelini kullanmak yerine, telif hakkıyla korunan içeriği doğrudan engellemek için YouTube’da bu çok şey oluyor.

IP adresini gizlemek için diğer nedeni sadece daha fazla gizlilik ve kişisel bilgilerinizin kötüye kullanılmasını önlemektir. Bir web sitesine eriştiğinizde, bağlandığınız sunucu IP adresinizi kaydeder ve sitenin sizin hakkınızda öğrenebileceği tüm diğer verilere ekler. Tarama alışkanlıklarınız, tıklattığınız, belirli bir sayfaya ne kadar zaman harcadığınız. Daha sonra bu verileri, reklamları doğrudan size uyarlamak için kullanan reklam şirketlerine satarlar. Bu yüzden internetteki reklamlar bazen garip bir şekilde kişisel hissediyorlar: çünkü öyleler. IP adresiniz, konum hizmetleriniz kapalı olduğunda bile konumunuzu izlemek için kullanılabilir.

IP Adresimi Nasıl Gizlerim

IP adresinizi gizlemenin başlıca iki yolu bir proxy sunucusu kullanmak veya Sanal Özel Ağ (VPN) kullanmaktır. (Ayrıca, aşırı anonimleştirme için mükemmel olan TOR var, ama çok yavaş ve çoğu insan için gerekli değil.)

Proxy Sunucusu, trafiğinizin yönlendirildiği aracı bir sunucudur. Ziyaret ettiğiniz internet sunucuları, yalnızca bu yetkili sunucunun IP adresini ve IP adresinizi görmez. Bu sunucular size geri bilgi gönderdiğinde, proxy sunucusuna gider ve ardından size yönlendirir. Vekil sunucularla ilgili sorun, buradaki hizmetlerin birçoğunun oldukça gölgeli olması, size casusluk yapması veya tarayıcınıza reklam eklemenizdir.

VPN çok daha iyi bir çözümdür. Bilgisayarınızı (veya akıllı telefon veya tablet için vpn) bir VPN’ye bağladığınızda, bilgisayar VPN ile aynı yerel ağda çalışıyormuş gibi davranır. Tüm ağ trafiğiniz VPN’ye güvenli bir bağlantı üzerinden gönderilir. Bilgisayarınız ağda olduğu gibi davrantığı için, bu, dünyanın diğer tarafında olsanız bile yerel ağ kaynaklarına güvenli bir şekilde erişmenizi sağlar. Ayrıca, İnternet’i VPN’in konumundaysanız, genel Wi-Fi kullanıyorsanız veya coğrafi olarak engellenen web sitelerine erişmek istiyorsanız bazı avantajları olan sanki kullanabilirsiniz.

1. VPN ile IP Adresini Gizlemek

Sanal Özel Ağ (VPN) başka bir ağa bağlantı sağlar ve bağlandığınızda, bilgisayarınız bir VPN sağlayıcısından yeni bir IP adresi alır. Bilgisayarınızdaki her trafik VPN ağı üzerinden yönlendirilir, böylece Internet Servis Sağlayıcı (ISS)’nız tarafından atanan gerçek IP adresiniz gizlenir.

Önerdiğimiz birkaç VPN sağlayıcısı:

  • Hide My Ass (30 Gün Para İade Garantisi)
  • Vypr VPN (Ücretsiz Deneme veya 30 Gün Para İade Garantisi)
  • Express VPN (30 Günlük Para İade Garantisi)
  • Pure VPN (7 Gün Para İade Garantisi)

Tam karşılaştırma ve şirket incelemeleri için lütfen VPN Karşılaştırma sayfasını ziyaret edin. Ayrıca, VPN Alıcının Kılavuzuna da başvurabilirsiniz.

Artıları:

  • IP adresini gizlemek için en iyi ve en uygun yol. Herhangi bir ülkeden veya şehirden bir IP adresi almayı seçebilirsiniz (VPN sağlayıcınızın bölgede bir sunucusu olması şartıyla).
  • İnternet Sansürü etrafında çalışın ve web sitelerinin engelini kaldırın.
  • Tüm gelen ve giden trafik şifrelenir, böylece veri değişimi güvenlidir.
  • Karanlık ağa erişime izin verir.
  • Birden fazla cihazda kullanmanıza izin verir (ör. PC, Tablet ve Akıllı Telefon).

Eksileri:

  • Veri şifreleme, ağ trafiğinde yavaşlamaya neden olabilir.
  • Güvenilir bir VPN hizmeti, aboneliği gerektirir ve bu ücret aylık 3 ila 12$ arasında değişebilir.

2. Proxy ile IP Adresini Gizlemek

IP Adresini Gizlemek ve anonim olarak gezinmek için kullanabileceğiniz binlerce ücretsiz web proxy sunucusu vardır. Bir proxy üzerinden göz atmak, bir web sitesine doğrudan erişmemeniz, ancak bilgileri, siz ve hedef web sitesi arasında ileri ve geri ileten ara bir “proxy” den geçmeniz anlamına gelir.

Artıları:

  • Genel bir proxy sunucusu kullanarak IP adresinizi gizleyin.
  • Proxy sunucusu kullanmak, engellenen web sitelerini atlar.

Eksileri:

  • Çoğu proxy sunucusu web tabanlı, dolayısıyla anonimlik web trafiği ile sınırlıdır.
  • Trafik bir vekil sunucudan geçerken (ağ değil), veriler sızdırılmış olabilir.
  • Çoğu ücretsiz proxy sunucusu, çerçeveli tarayıcıda reklamı destekler, bu yüzden çok kullanıcı dostu değildir.
  • Proxy sunucuların çoğu günlüğe kaydedilir, böylece çevrimiçi etkinliğiniz takip edilebilir.

Tor ile IP Adresini Gizlemek

IP Adresini GizlemekTor BrowserTor, anonim olarak iletişim kurmak için dağıtılmış bir röleler ağını kullanan ücretsiz bir yazılım programıdır. Tor Browser, kendi IP Adresinizi ifşa etmeden anonim olarak göz atmak için Tor ağını kullanmanızı sağlayan IE, Chrome ve Firefox’a benzer ücretsiz bir tarayıcıdır. İşletim sisteminizle uyumlu bir Tor tarayıcısı sürümü (Windows, Mac OS ve Linux) indirip yüklemeniz gerekecektir.

Tor bir dağıtılmış röleler ağı kullandığından, Tor Tarayıcısının performansı, doğrudan İnternet’e bağlanan yerel tarayıcılardan çok daha yavaştır.

Artıları:

  • Tor açık kaynak kodlu bir yazılımdır, dolayısıyla güvenlik açığı düşüktür.
  • İnternet sansürünü yasaklıyor ve engellenen web sitelerini engelliyor.

Eksileri:

  • Tor tarayıcı, web trafiği ile sınırlıdır.
  • Trafik soğan ağından geçerken, performans düşüşü meydana gelebilir.
  • Yüksek otorite çevrimiçi etkinliğinizi izleyebilir.
  • Trafiğiniz şifrelenmez, böylece trafik izlenebilir.

İnternet’te IP adresinizle birlikte gezinirseniz, gizliliğiniz ve hakkınızdaki hassas bilgiler izlenebilir. Bir IP adresiyle, bulunduğunuz yer, ISS’nız ve gizliliğiniz veya güvenliğiniz ihlal edilebilir. İnternette şüpheli insanlarla dolu ve kimliğinizi IP adresinizi gizleyerek ve başka birisinin yerine kullanarak koruyabilmeniz gerekiyor. IP adresinizi (ücretsiz ve ücretli) maskelemek ve kamu şirketleri tarafından sunulan üçüncü taraf IP adreslerini kullanmak için birçok araç bulunmaktadır.

teknik destek

Hakkında Fatih ATEŞ

İster iPhone'undaki, ister Android cihazındaki veya Windows'taki ayarlar arasında geziniyor olsun, Fatih her zaman teknolojiye düşkün olmuştur. Teknolojiye, Windows'a ve güç düğmesi olan her şeye tutkuyla bağlı olarak, zamanının çoğunu yeni beceriler geliştirmek ve teknoloji dünyası hakkında daha fazla şey öğrenmek için harcadı. Öğrendiklerini de sizlerle paylaşıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.