IP Nedir? Internet Protokolü Açıklaması

teknik destek

Internet Protokolü IP Nedir ve nasıl çalışır. IP adresleri ve VoIP söz konusu olduğunda IP hakkında daha fazla bilgi edinin.

İnternet Protokolü “IP” harfleri. Paketlerin bir ağ üzerinden nasıl iletildiğini yöneten kurallar dizisi. Bu yüzden IP adresi ve VoIP gibi kelimelerde kullanılan “IP” yi görüyoruz.

İyi haber şu ki, ağ cihazlarını kullanmak için IP’nin ne anlama geldiği hakkında bir şey bilmek zorunda değilsiniz. Örneğin, dizüstü bilgisayarınız ve IP telefonunuz IP adreslerini kullanır, ancak çalışmasını sağlamak için teknik tarafla uğraşmak zorunda kalmazsınız.

IP Nedir

Ancak, IP’nin gerçekte ne anlama geldiğini ve bunun neden ve nasıl bir ağ iletişiminin gerekli bir bileşeni olduğunu anlamak için bunun teknik yönünü inceleyeceğiz. Gelin ip adresi nedir daha detaylı bakalım.

Protokol

IP bir protokoldür. Basitçe söylemek gerekirse, bir protokol, şeylerin belirli bir teknolojide nasıl işlediğini yöneten bir dizi kuraldır, böylece bir çeşit standartlaşma vardır. Bir ağ iletişimi bağlamına konduğunda, bir internet protokolü veri paketlerinin bir ağ üzerinden nasıl hareket ettiğini tarif eder.

Bir protokolünüz olduğunda, bir ağdaki (veya internete geldiğinde, dünyadaki tüm makinelerin) farklı olmasına rağmen, aynı “dil” konuştuğundan ve tüm çerçeveye entegre olabildiğinden eminsiniz.

IP protokolü, makinelerin İnternet üzerinden veya herhangi bir IP ağındaki yollarını standartlaştırır veya paketlerini IP adreslerine göre yönlendirir.

IP Yönlendirme

Adresleme ile birlikte, yönlendirme IP protokolünün ana işlevlerinden biridir. Yönlendirme, IP adreslerini, IP adreslerine bağlı olarak bir ağ üzerinden hedef makinelere hedeflemekten oluşur.

Internet Protokolü Açıklaması

TCP / IP

Aktarım Kontrol Protokolü (TCP) IP ile eşleştiğinde, internet karayolu trafik kontrol cihazını alırsınız. TCP ve IP, verileri internet üzerinden ancak farklı seviyelerde iletmek için birlikte çalışır.

IP, bir ağ üzerinden güvenilir paket teslimini garanti etmediğinden, TCP bağlantıyı güvenilir hale getirme sorumluluğunu alır.

TCP, bir aktarımda güvenilirliği sağlayan, paket kaybının olmamasını, paketlerin doğru sırada olmasını, gecikmenin kabul edilebilir bir düzeyde olmasını ve paketlerin çoğaltılmamasını sağlayan bir protokoldür. Tüm bunlar, alınan verilerin tutarlı, düzgün, eksiksiz ve pürüzsüz olmasını sağlamaktır.

Veri aktarımı sırasında, TCP IP’den hemen önce çalışır. TCP, bunları IP’ye göndermeden önce TCP paketlerine bağlar ve bunları da IP paketlerini içine alır.

IP Adresleri

Bu, çoğu bilgisayar kullanıcısı için IP’nin belki de en ilginç ve gizemli kısmıdır. İnternet’te ip adresim diye bir çok arama yapılır ama çoğı bu IP nedir bilmez. Bir IP adresi, bir ağdaki bir makineyi (bilgisayar, sunucu, elektronik cihaz, yönlendirici, telefon vb.) Tanımlayan ve böylece IP paketlerini kaynaktan hedefe yönlendirmek ve iletmek için kullanılan benzersiz bir adrestir.

Yani, kısaca, TCP, IP konum iken veridir.

Çoğu ağ veri iletim teknolojisi, bir kaynak cihazdan bir hedef cihaza veri iletmek için paketler kullanır. IP protokolü bir istisna değildir. IP paketleri, protokolün en önemli ve temel bileşenleridir. İletim sırasında veri taşıyan yapılardır. Ayrıca, yollarını bulmaları ve bulaşmadan sonra yeniden monte edilmeleri için onlara yardımcı olan bilgiler içeren bir başlığa da sahipler.

IP protokolünün iki ana işlevi yönlendirme ve adresleme. Paketleri bir ağdaki makinelere ve makinelere yönlendirmek için IP (İnternet Protokolü), paketlerde taşınan IP adreslerini kullanır. Bununla birlikte ip adresi değiştirme bazı cihazlar için mümkündür. Aslında erişimi olan her cihazda mümkündür. Eğer cihazın arayüzüne erişim izniniz varda ip adresini değiştirebilirsiniz.

Sonu olarak bu makalede anlattığımız bilgiler ip nedir, internet protokolü açıklaması ve ip adresinin nasıl çalıştığı ile ilgiliydi. Makalenin tamamını okuduysanız ihtiyacınız olan kısa bilgiye eriştiniz demektir.

teknik destek

Hakkında Fatih ATEŞ

İster iPhone'undaki, ister Android cihazındaki veya Windows'taki ayarlar arasında geziniyor olsun, Fatih her zaman teknolojiye düşkün olmuştur. Teknolojiye, Windows'a ve güç düğmesi olan her şeye tutkuyla bağlı olarak, zamanının çoğunu yeni beceriler geliştirmek ve teknoloji dünyası hakkında daha fazla şey öğrenmek için harcadı. Öğrendiklerini de sizlerle paylaşıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.