Telefonun Zamanla Yavaşlamasının Nedeni

teknik destek

Telefonun Zamanla Yavaşlamasının Nedeni. Telefonumuzun zamanla yavaşlamasının pek çok nedeni var. Bu yazıda, telefonumuzun birkaç aylık kullanımdan sonra yavaşlamasına neden olan 7 yaygın nedeni açıklayacağız. Bunları bilmek için makaleyi inceleyin. akıllı telefon neden yavaşlar neden kasar, telefonum çok yavaş.

Bugün neredeyse herkes bir Android akıllı telefon kullanıyor. Bir Android işletim sistemi hakkında konuşursak, günümüzde akıllı telefonun çoğuna güç katıyor. Android’de, farklı uygulama ve oyunları yüklemeye devam ediyoruz.

Bununla birlikte, altı aylık yoğun kullanımdan sonra Android’in herhangi bir sürümünde çalışan her cihazda bir performans kaybı görülür. Bugün, yalnızca iOS’ta da bulunduğu için Android hakkında konuşmayacağız. Her iki taraftaki kullanıcılar telefonlarının bir zamanlar olduğu kadar hızlı olmadığını şikayet ediyor.

Gelen Sorular:

Telefonun Zamanla Yavaşlamasının Nedeni

Birkaç ay sonra akıllı telefonlarımızı yavaşlatan pek çok olası neden var. Bu nedenle, bu yazıda, birkaç aylık kullanımdan sonra telefonumuzun yavaşlamasına neden olan 7 yaygın nedeni açıklayacağız.

1 İşletim Sistemi Yükseltmeleri

Unutmayin ki, cihazınızı ilk satın aldığınızda, o sırada Android KitKat veya iOS 7 çalıştırıyor olabilirsiniz. Hem iOS 7 hem de Android KitKat 2013 yılında piyasaya sürülmüştür. Bu yükseltmeler, düşünülmüş belirli bir dizi donanım spesifikasyonu ile piyasaya sürüldü.

Geçerli yıla bakarsak, donanım özellikleri büyük bir şekilde güncellendi. Birçok özellik hem iOS hem de Android’e eklenmiştir. Bununla birlikte, bu özellikler daha yeni donanım özellikleri göz önünde bulundurularak yapılır. Böylece, eski bir telefonda herhangi bir işletim sisteminin daha yeni sürümünü çalıştırıyorsanız, bu durum zamanında telefonunuzu yavaşlatabilir. Bununla birlikte, bu güncellemeleri görmezden gelmek çok zor. Bu nedenle küçük güncellemeler tamam ama eğer Android KitKat’tan Nugat’a yükseltmek isterseniz zorluklarla yüzleşmeye hazır olun.

2 Uygulama Güncelleme

Daha önce de belirttiğimiz gibi, Android ve iOS cihazlarımızda yeni uygulamaları ve oyunları denemeye devam ediyoruz. Yüklediğiniz sözde ‘hafif’ uygulamalar, zaman içinde ğırlaşabilir. Bunun arkasındaki ana nedeni, uygulama güncellemeleridir. Geliştiriciler sürekli olarak güncelleştirmeleri zorlar, her yeni güncelleme yeni özellikler getirir ve RAM ve CPU’yu tüketir.

Yapabileceğiniz en iyi şey, uygulamanın ağır olduğunu düşündüğünüzde daha az zorlayan başka bir uygulamasıyla değiştirmenizdir.

3 Uygulama Arka Planda Çalışıyor

İhmal ettiğimiz diğer önemli şeyler arka plan uygulamalardır. İlk aldığınız zamandan çok cihazlarınıza % 80 daha fazla uygulama yüklenmiştir. Telefon ayarlarına gidin ve indirdiğiniz tüm uygulamalara kısa bir göz atın. Kullanıcılar, 10-15 uygulama yüklediklerini düşünebilir, ancak 40-50’ye yaklaştığında şok olur.

Sorun, bazı uygulamalar aktive edilmeden bazı uygulamaların arka planda çalışmaya başlamasıyla ortaya çıkar. E-posta hizmetleri, her zaman etkin olan mesajlaşma uygulamaları gibi pek çok uygulama vardır. Bu uygulamalar, telefonunuzun performansını etkileyen CPU ve RAM’i kullanır.

Bu nedenle, çok sayıda RAM ve CPU kullanan uygulamaların devre dışı bırakıldığından veya kaldırıldığından emin olun. Sabit duvar kağıdına geçin ve canlı duvar kağıtlarına elveda deyin.

4 Hafıza Azaltma

Akıllı telefonlar, en yaygın flash bellek tipi olan NAND olarak bilinen flash bellekte çalışır. Sana söyleyeyim, NAND bellek dolduğunda yavaşlıyor. Kısacası, NAND Belleğinin verimli çalışması için bir miktar boş blok gereklidir.

İkincisi, NAND hafızası bir süre kullanım süresi azaldı. NAND belleği üç türü SLC, MLC, TLC dir. Her biri bellek hücresi başına yazma çevrimi sınırlarına sahiptir. Sınır değindikten sonra hücreler aşınır ve bu performansı etkiler.

Burada yapılması gereken en iyi şey, cihazınızın toplam depolama kapasitesinin% 75’ini sopa ile tutmaktır. Örneğin, 16GB dahili depolama alanınız varsa, 10GB eşiğini geçmeyin.

5 Tam Depolama Alanı

Cihaz depolama alanınız doldurduğunuzda Android depolama sistemi de yavaşlayacaktır. Bu yüzden depolama neredeyse doluysa dosya sistemine yazma işlemi çok yavaş olabilir. Ayarlar menüsüne giderek daima saklama alanınızı kontrol etmelisiniz. Aslında depolama işletim sisteminizin düzgün çalışması için çok az yer kaplar.

6 Görev Katillerini Kullanma

Telefonun Zamanla Yavaşlamasının Nedeni olarak ayrıca Birçok insanın Android akıllı telefonlarında bir görevi katili seçtiğini gördüm. Telefonunuz yavaşken bir görev katilini çalıştırmak tıpkı ölen bir atı vurmak gibidir. Bu görev katilleri aslında, RAM’i dolduran Android belleğinde depolanan tüm uygulamayı öldürürler. Bununla birlikte, Android, RAM’ı daha yavaş bir depolama alanı için yüklemek zorunda kalmadan Android’e hızlıca geçebilmesi için uygulamayı saklar.

7 Daha Yüksek Beklentiler

Bazen, çeşitli üst seviye akıllı telefonlara baktıktan sonra, telefonumuzun daha yavaş olabileceğini düşünüyoruz. Bu giderek daha çok şey arayan normal bir insan psikolojisidir. Galaxy S3’ü Galaxy S8 ile pazarlayamazsınız. Bu yüzden, onu kabul etmeyi veya cihazımızı yükseltmeyi öğrenmeliyiz.

Ayrıca Bakınız: En iyi 5 Android Dosya Yöneticisi Uygulamaları

Birkaç ay kullanımdan sonra Telefonun Zamanla Yavaşlamasının Nedeni bunlardır. Makaleyi beğeneceğinizi, arkadaşlarınızla paylaşacağınızı umuyoruz! Cihazınız ile ilgili farklı bir sorununuz varsa bize iletmekten çekinmeyin. Size yardımcı olmak için burada alacağız.

teknik destek

Hakkında Fatih ATEŞ

İster iPhone'undaki, ister Android cihazındaki veya Windows'taki ayarlar arasında geziniyor olsun, Fatih her zaman teknolojiye düşkün olmuştur. Teknolojiye, Windows'a ve güç düğmesi olan her şeye tutkuyla bağlı olarak, zamanının çoğunu yeni beceriler geliştirmek ve teknoloji dünyası hakkında daha fazla şey öğrenmek için harcadı. Öğrendiklerini de sizlerle paylaşıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.