Telefonunuzun Bataryasını Öldüren Uygulamalar Top5

teknik destek

Avast tarafından yayınlanan yeni bir rapora göre Telefonunuzun Bataryasını Öldüren Uygulamalar aşağıda sıralanmıştır. Beklenmedik suçluları ortaya koyan rapor, cep telefonunuzun bekleme süresinde bile ciddi zarar verebilir. Aşağıda batarya düşmanı uygulamalar hangileri olduğunu öğrenin! En çok şarj yiyen uygulamalar.

 

1. Snapchat

Snapchat çok eğlenceli olabilir, ancak hem bellek kullanımı hem de pil ömrü açısından çok fazla kaynak tüketmektedir.

Bu uygulama pil ömrünü tüketmede en büyük suçlulardan biri ve dikkatli değilseniz pil ömrünüzün ve mobil verilerin çoğunu tüketebilir. Her ikisi üzerindeki etkiyi azaltmanın bir yolu, Snapchat’ın mobil verileri kullanmasını engellemek ve yalnızca Wi-Fi’de kullanmaktır.

en çok şarj yiyen uygulamalar, en çok pil tüketen uygulamalar, batarya düşmanı uygulamalar, telefonunuzun bataryasını öldüren uygulamalar,

Telefonunuzun Bataryasını Öldüren Uygulamalar

2. Netflix

Netflix çok fazla pil ömrü tüketir. TV şovlarını ve filmlerini aşırı derecede izlemek için kullanılan bir uygulamadır. Dolayısıyla çok fazla pil indirme ve şov programı kullanmasını bekleyebilirsiniz. Farkına varamayacağınız şey, ekranı aydınlatmak için cihazı zorlamasıdır.

Telefonunuzun ekranı cihazınızın gücünün çoğunu tüketir. Mümkün olduğunca ekran parlaklığını kapattığınızı gözlemlemeyi düşünün. Gece karanlık odanızda, ekran parlaklığınızın azami olması için hiçbir neden yoktur.

en çok şarj yiyen uygulamalar, en çok pil tüketen uygulamalar, batarya düşmanı uygulamalar, telefonunuzun bataryasını öldüren uygulamalar,

3. Amazon Shopping

Oldukça mütevazi olduğu için Amazon Alışveriş uygulaması sinsi bir küçük pil süpürgesidir. İlk önce  pilin üzerinde büyük bir etki yarattığını düşündüğüm raporu okuduğumda tuhaf gelmişti: Listedeki diğerleri yoğun kullanımla çok fazla hasara neden oluyor, Amazon Alışveriş o kadar fazla kullanılamıyor değil mi?

İki şey var: Birincisi, Amazon’un Alışverişinde Android için inanılmaz derecede iyi optimize edilmediği. Pil etkisine kıyasla uygulama ile harcanan zamanın diğer uygulamalardan daha yüksek olduğu görülüyor. İkincisi, hava durumu ve e-posta uygulamaları gibi, Amazon’un Alışveriş uygulaması, mevcut teklifler ve promosyonlarla güncel kalması için arka planda çalışır. Bu yüksek pil kullanımına neden olur. Uygulamayı fazla kullanmıyorsanız, tamamen kaldırmayı düşünün.

en çok şarj yiyen uygulamalar, en çok pil tüketen uygulamalar, batarya düşmanı uygulamalar, telefonunuzun bataryasını öldüren uygulamalar,

4. Outlook

Outlook uygulaması, başka bir meyve suyu sıkıcıdır. İster çok sık kontrol ediyoruz, ister e-posta eşitleme sıklığı çok yüksek olsun, Outlook güçünüz için bir tehdittir. Aslında , Outlook uygulamasına ihtiyacınız yok . Bu e-postaları almak için varsayılan Android e-posta uygulamasını kullanabilirsiniz. İdeal olarak, yalnızca cihazımızda bir e-posta uygulaması kullanmanız ve tüm hesaplarınızı yönetmek için kullanmanız gerekir. Yani Outlook’u Google Takvim ile senkronize etmek istemiyorsanız, bu durumda kullanmanıza da gerek yoktur.

en çok şarj yiyen uygulamalar, en çok pil tüketen uygulamalar, batarya düşmanı uygulamalar, telefonunuzun bataryasını öldüren uygulamalar,

5. WhatsApp

WhatsApp, listede yer alan tek pil ömrünü tüketen uygulaması değil, ama kesinlikle en popüleri. Diğerlerini sıralamaya koyarsak WeChat, Samsung ChatON ve LINE yer alıyor.

Rapor, mesajlaşma uygulamalarının batarya ömrünü etkilemek için gönderilen push bildirimlerini devre dışı bırakmayı öneriyor. Ve mümkünse, daha az mesaj gönderebilir ve Hareket halindeyken WhatsApp ile ilgili videoları izlemeyi bırakabilirsiniz.

Gelen Sorular:

  • en çok şarj yiyen uygulamalar,

  • en çok pil tüketen uygulamalar,

  • batarya düşmanı uygulamalar,

  • telefonunuzun bataryasını öldüren uygulamalar,

Ayrıca Bakınız: Dünyanın ilk Giyilebilir Klavye ve Faresi ile Tanışın

Umarım Telefonunuzun Bataryasını Öldüren Uygulamalar makalemizi beğenirsiniz. Bu yazıda yer alan bilgileri gerçekten beğendiyseniz lütfen başkalarıyla paylaşmak için biraz zaman ayırın. Yorumlar kutusunu kullanarak görüş ve önerilerinizi bizimle paylaşın. Yine de bu yazıyı okuduğunuz için teşekkürler!

Kaynak: Avast – AndroidPit

teknik destek

Hakkında Fatih ATEŞ

İster iPhone'undaki, ister Android cihazındaki veya Windows'taki ayarlar arasında geziniyor olsun, Fatih her zaman teknolojiye düşkün olmuştur. Teknolojiye, Windows'a ve güç düğmesi olan her şeye tutkuyla bağlı olarak, zamanının çoğunu yeni beceriler geliştirmek ve teknoloji dünyası hakkında daha fazla şey öğrenmek için harcadı. Öğrendiklerini de sizlerle paylaşıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.