DevOps Nedir? DevOps için Nihai Kılavuz

teknik destek

DevOps Nedir: DevOps artık bir vızıltı sözcüğü ve bir dizi organizasyon ve insanlar sık sık kullanıyor. DevOps’u tanımlamak için tek bir cevap yoktur. Bu, belirli bir organizasyonun deneyimi, algısı ve anlayışı ve bu çağda nasıl uyulduğu ile ilgilidir. Detaylı bilgi için okumaya devam edin.

Alakalı Sorular:

devops nedir, devops mühendisi, devops engineer nedir, devops türkiye,

Bunun herhangi bir teknoloji, araç ya da herhangi bir yenilikçi çerçeve değil, daha çok bir kavram ya da felsefe olduğunu netleştirelim. Uygulama yaşam döngüsü yönetiminin odak noktasında kaldığı bir organizasyonun kültürü olarak da düşünülebilir. DevOps aslında iki kelimeyi, operasyonu ve gelişmeyi birleştiriyor. Bu ekiplerin her ikisi de uygulama yayın yönetimi döngüsünde farklı sorumluluklara sahiptir. Bu terim; tester, geliştirici, konfigürasyon yönetimi ekibi, altyapı ekibi ve dağıtım ekibi vb. Gibi çeşitli paydaşlar arasındaki işbirliği, iletişim ve geri bildirim ile daha fazla ilgilidir.

devops nedir, devops mühendisi, devops engineer nedir, devops türkiye,

DevOps Nedir

DevOps, iki önemli trendden ortaya çıkan yepyeni bir terim. Birincisi çevik bir operasyon veya çevik altyapıdır. Aslında iş operasyonlarına yalın ve çevik yaklaşımların uygulanmasından doğmuştur. İkincisi, bir hizmetin işletilmesi ve yaratılması ve bu hizmet odaklı teknik dünyada operasyonların nasıl önemli hale geldiği, gelişim aşamalarının farklı aşamaları ve adımları boyunca operasyonlar ve geliştirme kadroları arasındaki işbirliği değerinin çok genişletilmiş bir anlayışı olabilir.

Bu, yazılımın artan hızıyla başa çıkma gerekliliğinden ve çevik yöntemlerin kazanılmasının tam yolundan gelen çevik yazılım geliştirmenin önemli bir parçasıdır. Daha fazla ilerleme, çevik kültür ve son birkaç on yıl boyunca ortaya çıkan yöntemlerin, yazılım tesliminin sona ermesine kadar bazı yeni yaklaşımlar açmasıdır.

Bir DevOps danışmanlık hizmeti ile çalışırken, konuyla ilgili tartışmalar çok sayıda insanı bulacaktır.

DevOps Nedir

DevOps, aşağıdaki gibi çeşitli alt kavramları içerir:

Sürekli Entegrasyon

Uygulama kodunu veya kaynak kodunu GIT veya SVN gibi kaynak kodun depolarına bir günde birkaç kez entegre etme kültürü daha fazladır. Maven gibi araçlar geliştirin, Ant, kaynak kodu depolarını ve Atlassian Bamboo ve Jenkins gibi sürekli entegrasyon araçlarını birleştirerek check-in işlemini onaylamak için kullanılır.

Sürekli Test

Birim testi veya otomatik test daha kesin olmalıdır. Selenium veya JUnit, bu tür otomatik testler için özel olarak kullanılmaktadır ve bu araçlar sürekli entegrasyon davranışına entegre edilmiştir.

Sürekli Temel Hazırlık veya Bulut Temel Hazırlığı

Bulut örneği veya sanal makineler yüksek oranda kullanılabilir, kullanım başına ve esnekdir. Test, geliştirme, aşamalandırma ve üretim gibi çeşitli ortamlar için farklı türde örnekler oluşturmak faydalıdır. Amazon web hizmetleri, Microsoft Azure gibi çeşitli bulut servis sağlayıcıları kullanılabilir. Çeşitli bulut hizmet modelleri, altyapı veya bir platform veya hizmet olarak ele alınabilir.

Konfigürasyon Yönetimi

Yapılandırma yönetimi, çalışma ortamı ortamını farklı ortamlarda tutarlı bir şekilde hazır hale getirmek için etkilidir. Kukla, Şef veya Ansible, yapılandırma yönetimi araçları olarak kullanılabilir. Kaynakları bir bulut ortamında bu araçlarla yönetmek oldukça kolaydır.

Sürekli Dağıtım veya Teslimat

Sürekli teslimat veya sürekli dağıtımlar, günden güne kullanılan amaçlar için kullanılan terimlerdir. Sürekli teslimat, paket dosyasının her türlü ortama yayılmaya hazır olduğunu ve paket dosyasının üretim dağıtımına hazır olduğunda sürekli dağıtımın doğru kelime olduğunu doğru bir şekilde kullanılabilir.

DevOps BT Güvenliğinizi Artırmanıza Nasıl  Yardımcı Olur?

DevOps, yazılım dağıtımınızı daha hızlı ve verimli hale getirmek için daha önemlidir, ancak yazılımınızı güvende tutabilir.

Aslında, yazılımın tasarlandığı, konuşlandırıldığı ve üretildiği iyi bir şekilde ilgili olan kültürel öncelikler ve uygulamalar dizisine atıfta bulunmaktadır. Tasarımcılar ve test ediciler gibi sürece dahil olan IT Ops, geliştiriciler ve herkes arasındaki işbirliğini vurgulayabilir.

teknik destek

Hakkında Fatih ATEŞ

İster iPhone'undaki, ister Android cihazındaki veya Windows'taki ayarlar arasında geziniyor olsun, Fatih her zaman teknolojiye düşkün olmuştur. Teknolojiye, Windows'a ve güç düğmesi olan her şeye tutkuyla bağlı olarak, zamanının çoğunu yeni beceriler geliştirmek ve teknoloji dünyası hakkında daha fazla şey öğrenmek için harcadı. Öğrendiklerini de sizlerle paylaşıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.